keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Haastattelussa Ida-Maria





Name ?
My name is Ida-Maria Lehto.
Age ?
I'm 18 years old.
Where you live ?
I live with my family in Uppsala, Sweden.

When did you start a blog and why?
I started my cheerelading blog in april 2009. I had thought about starting one for a couple of months, and eventually I did! I wanted a place where I could upload my pictures and make people see those, and at the same time spread the interest in cheerleading.

What are blog pros and cons?
The best thing is the positive feedback I get from people in comments and in real life. A disadvantage is that it takes a lot of time to write posts, edit pictures etc.

What teams you follow?
I follow almost all the teams in Sweden, of course. Look at their websites, blogs, Facebook-pages and so. Also some teams from Scandinavia and Europe. I follow around 10-15 teams from United States. 

Do you have a favorite team? If you have, why ?
I have different favorites each year actually, but there are some teams that has been my favorites for a long time. World Cup Shooting Stars, with their amazing skills and creative routines. Georgia Allstars who also have creative routines and they're always clean. Have to say Top Gun too, because of their crazy skills! And I'm a big fan of Victor and Kristen Rosario, owners of Top Gun.

What do you do competitions? How many competitions have you been?
I take a lot of photos, so I always see the routines thru the camera, which kind of suck because you don't get the same feeling. Some teams I video tape too, so I can look after. But most teams come up on YouTube, thankfully :) I often write about the routines, what I thought about them. I uploading the pictures and the videos on the blog and I'm always updating with the result from the competition too.
I'm not sure how many competitions I've been to. Swedish Regional’s (Middle of Sweden and Stockholm) 2005-2010, Swedish Nationals 2006-2010, Finnish Nationals 2010, one Norwegian competition 2008 and Europeans 2007, 2009 and 2010.

 
Other things you might want to know:
I'm cheering for the team USC (Uppsalaflickorna Spirits), my team is called Tom Cats and we're competing in senior intermediate. I'm also coaching a pee wee intermediate team called Spitfires.
I can switch between being a main base, side base and backspot. I prefer backspoting, but it doesn't really matter. I've been competing as all three :)

Ida-Maria is main base.
Ida-Maria is in the middle with the trophy.

kuvat/ photos © Ida-Maria Lehto

torstai 21. lokakuuta 2010

YouBetterWork

YouBetterWork on ruotsalaisen nuorukaisen Ida-Maria Lehdon pitämä cheerleading blogi.
Seuraan blogia ja minusta se on erittäin hauska ja saan sieltä paljon ideoita omaani, mutta tosiaan olen hieman laiskempi kuin Ida-Maria :-D Mutta suosittelen kuitenkin lukemaan !

YouBetterWork

tiistai 19. lokakuuta 2010

Muutosten tuulet

Vuoden 2010 & 2011 vaihde tuo uusia muutoksia kisakalenteriin ja kisoihin.
SM-kisat siirtyivät helmikuulta joulukuulle, joten karsintojen ja finaalin väliin jää aikaa vain n. kuukausi, siinä vaiheessa ei ohjelmaa enää hirveän paljon muuteta, vain pieniä muokkauksia ja sellaista.
Minien Super Cheer-kilpailut siirtyvät pois SM-viikonlopulta syyskisoihin ja Pienryhmät palaavat SM-viikonloppuun, joten jo nyt joulukuussa SM-kisoissa nähdään myös Pienryhmät.
Pohjoismaiden yhteistyön tuloksena kisataan Suomessa toukokuussa Pohjoismaiden Mestaruus- kilpailut.

Vuosi 2011 kisakalenteri:

Huhtikuu
- MM-kisat
Toukokuu
- May Madness
- Pohjoismaiden Mestaruus (PM)
Heinäkuu 
- EM-kilpailut
Syys-Lokakuu
- Syyskisat 
- Minien Super Cheer
Marraskuu
- SM-karsinnat
Joulukuu
- SM-kisat

Nyt myös kaikki kansainvälisten kilpailuiden edustusoikeudet myönnetään SM-kisoista.
PM kisoihin 3 edustajaa /sarja
EM kisoihin 2 edustajaa/sarja
MM kisoihin 1 edustaja/sarja

maanantai 18. lokakuuta 2010

PM-kisat

Pohjoismaiden mestaruus -kilpailut

PM-kilpailut järjestetään vuosittain toukokuussa ja kilpailua isännöivät Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska vuorotellen. PM-kilpailuissa kilpaillaan aikuisten pääsarjoissa eli naisten ja sekajoukkueiden cheer-sarjoissa sekä tanssisarjassa. Suomi lähettää PM-kilpailuihin 1-3 edustajaa jokaiseen sarjaan, SM-kilpailumenestyksen perusteella. Ensimmäiset PM-kilpailut järjestetään vuonna 2011 Suomessa.  © SCL

Mukavaa että pohjoismaat alkavat tehdä kunnolla yhteistyötä ja saadaan lisää kv-kilpailuita.
Taitaa kuitenkin käydä niin että Suomi & Norja taistelevat voitosta lähes joka sarjassa ja Ruotsin täytyy tyytyä pronssiin, mutta eiköhän muutaman vuoden päästä muutkin maat ala päästä samoille tasoille kuin ME- Euroopan Paras Cheerleading Maa ;--)

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Tanssisarjojen veikkausta

Veikkailen nyt tanssisarjojen järjestystä. En kuitenkaan seuraa kovin tarkkaan tanssisarjoja joten veikkaukset ilman kommentteja.

Tanssi Juniorit
1. NL Junior Dance
2. Funky Dance Juniors
3. TuUL Jaguars
4. HAC Emotion
5. HAC Elastic

Tanssi Naiset
1. DT Dancers
2. NL Dance
3. Funky Dance Team
4. HAC Elegants
5. Campuksen Koonto
6. Funky Dance Bees

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Veikkausta jatkuu

Aikaa jäi myös junnujen veikkaukseen :-) joten tässä veikkaukset junnuihin ja taas lyhyet kommentit 5!

1. GS Whitelighters
- Taso pysynyt varmaankin aika samana mitä EM-kisoissa nähtiin ja siellähän nähtiin sellaista menoa että ! Ehdottomasti yksi lempijoukkueistani ja erittäin taitava joukkue kasassa. Akro ja hypyt todella hyviä, perussiisteys ja -tiukkuus kunnossa. =)

2. FT Wild Sparkles
- Luulen että fankkarit ovat treenanneet kovasti ja ovat kehittyneet varmasti huikean paljon. Odotettavissa hieno ja varma ohjelma, ainakin toivon niin koska en ole joukkueesta kuullut yhtään mitään, mutta toivotaan parasta.

3. TCS Tigers
- EM-kisojen stuntin perusteella joukkue taas kehittynyt, mutta eihän sitä tiedä millaista koko joukkueella sitten, mutta toivotaan että turkulaiset yltävät vihdoinkin mitaleille, sen verran hienoa ja huimaa kehitystä ollut, oikein odotan jo että nään miten joukkue kehittynyt taas. Vähän lisää akroa niin alkaa olemaan Suomen kärjen tasolla.

4. HAC Jr. Elite
- Junnu Eliten treenailusta en ole myöskään kuullut ja en tiedä tasosta mitään, mutta ainakin EM-tasoinen ohjelma tulossa, toivottavasti ainakin. Junnu elite osaa myös aina yllättää ja toivon myös nyt niin tapahtuvan :)

5. Jaguars Jupiter
- Syyskisojen esiintymisen perusteella ihan siisti ja varman tiukka ohjelma. Odotan innolla millainen ohjelma SM-karsinnoissa!

6. NL Pearls
7. Jaguars Saturnus
8. WCV Iron
9.Crocodiles Babacos
10. DT Tiger Cats

Junioreiden sarjaa on erittäin vaikeaa arvioida koska kaikki joukkueet tekevät (ainakin kärjessä) melkein samoja juttuja ja samantasoisesti, erottelevana tekijänä akro, siisteys ja tiukkuus sekä varmuus.
Odotettavissa kunnon kamppailua kärkisijoista ja mitaleista. Mutta voin jo näin veikata että Ainakin kärki kymmenikkö on ehdottomasti huippujoukkueita. Suomen junioreiden taso on huiman korkea, odottakaas vain kun nämä juniorit siirtyvät naisiin, saadaan naisissakin kovat kamppailut aikaan.

Veikkausta

Minua pyydettiin ja itsekin ajattelin hieman veikkailla SM-karsintojen tuloksia nyt alustavasti naisten osalta, mutta junnuistakin mahdollisesti myöhemmin tänään. Vihdoinkin vapaa viikonloppu ilman mitään menoa ja nyt jopa aikaa hieman postailla ! :-)

Mutta nyt veikkauksiin; ( huom. lyhyet kommentit vain 5!)


1. HAC Elite
- Aivan upea joukkue, hyvä joukkuehenki ja erittäin taitavia tyttöjä. Joukkue pysynyt suht koht samana kuin viime SM joten taso on pysynyt saman korkuisena, jopa hieman parempana. Facebookissa nähty videota treenailusta ja olen käynyt Kisikselläkin muutaman kerran kurkkimassa. Odotan erittäin kovatasoista ohjelmaa.

2. GS Angels
- Hieno ja vaativa ohjelma EM-kisoissa. Huhun mukaan taso laskenut, mutta mielestäni ei pidä paikkaa mitä treenailua olen hieman nähnyt. Odotettavissa upea ohjelma ja sellaista kultaista spirittiä ja enkelien tahtoa. Erittäin taitava joukkue, mutta ei kuitenkaan ehkä ihan Eliten tasoa.

3. WCV Platinum
- Erittäin tasokas joukkue ja kehittynyt huimasti muutaman vuoden sisällä. Ehdottomasti mitalikamppailussa mukana !

4. NL DIamonds
- En tiedä tasosta yhtään mutta luulen että suht koht samaa kuin EM-kisoissa, joissa hieno ohjelma ehkä kuitenkaan ei niiin vaativa kuin ELite ja ANgels.

5. TCS Dragons
- Taitava joukkue, vahvuus hypyt - heikkous akro. Luultavasti saman tasoista kuin viime SM. Toivotaan kyllä hienoa ohjelmaa ja ehkä he yllättävät - who knows ?

6. Jaguars Venus
7. CSF Ladies
8. DT Wild Cats
9. GS Genies
10. FT Wild Flyers

lauantai 2. lokakuuta 2010

cheerfoto.com

Kuvia EM-kisoista osoitteessa : www.cheerfoto.com

Syyskisojen tulokset

CHEER MINIT
1 Golden Spirit Spellbinders, Helsinki
2 Helsinki Athletics Cheerleaders Energy, Helsinki
3 Funky Team Mini-Monkeys, Helsinki
4 Jaguars Merkurius, Jyväskylä
5 Dream Team Supercats, Tampere
6 Jaguars Pluto, Jyväskylä
7 Crocodiles Pineapples, Seinäjoki
8 Northern Lights Safiirit, Oulu
9 Spirit Shakin' Cheerleaders Whirlwind, Tuusula
10 Northern Lights Rubiinit, Oulu
11 Cheer Stars Finland Mini-Sparkles, Kuopio
12 West Coast Vikings Quicksilver, Vaasa
13 Golden Spirit Pixies, Helsinki
14 Cheer Team Phoenix Chickadees, Riihimäki
15 Funky Team Mini-Vervetit, Helsinki
16 Kauhajoen Karhu / K-Cheer Shine, Kauhajoki

CHEER, YHDISTETTY
1 Jaguars Saturnus, Jyväskylä
2 Pyrintö Cheer Team Flames, Tampere
3 Crocodiles Babacos, Seinäjoki
4 Northern Lights Crystals, Oulu
5 Spirit Shakin' Cheerleaders Blizzard, Tuusula
6 Dream Team Star Cats, Tampere
7 Jaguars Tellus, Jyväskylä
8 Vihti-Gym, Vihti
9 Funky Team Bonobos, Helsinki
10 Cheer Team Phoenix WildBirdies, Riihimäki
11 Cheer Team Phoenix Tweeties, Riihimäki
12 Trojans Cheerleaders Angels, Turku
13 Pyrintö Cheer Team Lightnings, Tampere
14 Helsinki Athletics Cheerleaders Excel, Helsinki
15 Kauhajoen Karhu / K-Cheer Flashing Dazzle,
16 Hämeenlinna Cheer Team Rockets, Hämeenlinna

TANSSI, MINIT 
1 Turun Urheiluliitto Tigers, Turku
2 Helsinki Athletics Cheerleaders Exotic, Helsinki
3 Helsinki Athletics Cheerleaders Excite, Helsinki
4 Cheer Stars Finland Mini-Dance, Kuopio

TANSSI, YHDISTETTY 
1 Turun Urheiluliitto Cougars, Turku