torstai 31. maaliskuuta 2011

Haastattelussa Jenni




Nimi : Jenni
Ikä : 11v
Seura ja joukkue: Golden Spirit SaintsAsuinpaikka: Vantaa


Nostopaikka: Ylä/Nostaja
Harrastusvuodet: 2007 ->
Missä joukkueissa olet harrastanut: Golden Spirit B
unnies, Spellbinders ja Saints :)
Miten aloitit cheerleadingin: Näin TV:ssä ja innostuin :)


Mikä laijissa on parasta: Akro ja kaikki ihanat ihmiset <3 Ja se on muutenkin kivaa! :)
Saavutukset: 2009 NCC 2. Super cheer 2010 kultaa ja 2010 syyskisat kultaa! :)
Tavoiteet: Oppia arabi voltti kunnolla ja ehkä kaikki junnu jutut! :)


Parhain muistosi lajista: Varmaan kisamatkat ja kaikki jengi päivät! 
Akrotadot: Flikkiflikki ja arabi-flikkiflikki 
Lemppari joukkue: No ainaki jos suomesta ni GS Whitelighters ja jos ku maajoukkue ni se on sitte ehkä Japanin





Kuvat © Jenni

Haluatko itse haastatteluun ? 
Ota yhteyttä cheerleadingfansite@hotmail.fi

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Teamprofile: Dream Team Dancers




Kuinka monta jäsentä joukkueeseen kuuluu?
Dream Team Dancerseihin kuuluu yhteensä 13 tanssijaa. MM-kisajoukkueeseen kuuluu 10 tyttöä ja lisäksi joukkueen mukana treenaa 3 tyttöä, jotka valmistautuvat MM-kisojen jälkeisiin koitoksiin.

Kuinka vanhoja joukkuelaiset ovat?
Joukkueemme ikähaarukka on 21-31-vuotta.

Joukkueen valmentajat:
Valmentajana toimii Jenni Klemola, joka on myös yksi tanssijoista.  Ajoittain  treeneissä käy myös” apusilmiä”, kun Jenni hyppää mukaan kuvioihin.

Kuinka paljon teillä on treenejä viikossa ja kuinka kauan ?
Treenien määrät vaihtelee, riippuen missä vaiheessa kautta ollaan. Tällä hetkellä, kun MM-kisat ovat nurkan takana, treenejä on viisi kertaa viikossa ja treenit kestää 1½-2 tuntia. Mukaan mahtuu myös muutama leirityyppinen viikonloppu.

Millaiset treenit teillä on ja mistä kausi koostuu?
Treenien sisältö vaihtelee riippuen siitä miten lähellä kisoja ollaan. Karkeasti jaotellen kausi koostuu ajasta, jolloin suunnitellaan uutta ohjelmaa, harjoitellaan uusia tekniikoita ja käydään lenkkipolulla kohottamassa peruskuntoa ja pomppuvoimaa. Tämä aika jää usein melko lyhyeksi, koska kilpailut alkaa puskea päälle ja alamme keskittyä enemmän kisaohjelman työstämiseen ja ohjelman hyppyjen ja piruettien harjoittelemiseen.

Saavutukset?
Dream Team Dancers on saavuttanut seisemän SM-kultaa, MM-pronssia vuosina  2010, 2009 (ICU) ja MM-hopeaa 2007, 2005 ja saavutuksiin kuuluu myös kaksi EM-kultaa ja EM-hopeaa.


Millä mielin lähdette kauteen 2011 ja mitkä ovat tavoitteet?
Hyvillä mielin ja jännityksellä odotamme mitä kaikkea kausi tuokaan tullessaan. Joukkueemme kannalta SM-kisojen siirtyminen joulukuulle on hyvä asia, sillä MM-kisoihin valmistautumiseen on jäänyt enemmän aikaa. Tavoitteemme on kehittyä yhdessä  joukkueena ja saada aikaan ehjiä ja onnistuneita kisasuorituksia.

Mitä mieltä olette Suomen tanssijoukkueiden tasosta tällä hetkellä ?
Taso Suomessa paranee koko ajan. Laji on kehittynyt entisestään ja uusi lajiliitto on tullut myös uusia tuulia lajiin, joka näkyy myös Suomessa yhä enemmän.

Miten MM-treenaus on lähtenyt käyntiin ?
Hyvin. Ohjelmaan on saatu uusia kivoja juttuja  ja koko joukkueella on jo kova tahto päästä MM-lavalle näyttämään taitonsa. Kisakuntoa kohotetaan ja ohjelmaa hiotaan ja viilataan.

Millä mielin ja tavoittein lähdette kisoihin ?
Mitalijahtiin olemme  tänäkin vuonna lähdössä, emmekä halua tyytyä huonoimpiin sijoituksiin kuin kahtena viime vuotena. Tavoitteena on olla Euroopan paras joukkue. Tavoitteena on myös tehdä yhdenaikainen, energinen ja onnistunut kisasuoritus.



Miten olette kasanneet ohjelman rungon, onko se kokonaan ihan uusi vai esim. SM-ohjelman runko ?
Ohjelman runko on sama kuin SM-kisoissa, mutta joitakin kohtia on paranneltu ja muutettu. Lisäksi tanssijoiden paikkoja ja kuvioita on jonkin verran muokattu, sillä tanssijoita on eri määrä kuin SM-kisoissa. Lisäksi tekniikka osioihin on tullut lisää vaikeutta.

Millä perusteella kisajoukkue on valittu ja kuinka monta tyttöä siihen kuuluu ?
Tämän vuoden kisajoukkueeseen kuuluu 10 tanssijaa. Enemmänkin tyttöjä olisimme kisajoukkueeseen halunneet, mutta muutama tyttö joutui jättäytymään pois tämän vuoden kisoista.

Miten matkaatte Floridaan ja kuinka kauan viivytte siellä sekä miten olette saaneet rahoituksen matkaan ?
Suurin osa joukkueesta matkaa Orlandoon  tekemällä välistopin New Yorkissa. Orlandoon saavumme koko kisajoukkueen voimin kisaviikon  tiistaina. Kilpailu-urakka on osaltamme ohi vasta sunnuntaina, koska osallistumme ICU:n  MM-kisojen lisäksi myös IASF Worlds kilpailujen International Pom-sarjaan. Kisaviikonlopun jälkeen jatkamme vielä lomailua palmujen alla…=). Olemme saaneet apua matkan rahoitukseen muutamilta sponsoreilta ja SCL:tä. Jokainen reissuun lähtijä joutuu kuitenkin laittamaan rahaa myös omasta pussistaan.


Terveiset muille joukkueille ja lukijoille:
Treeni-intoa kaikille joukkueille ja Suomen MM-edustusjoukkueille. Huhtikuussa päästään taas edustamaan ylpeänä maatamme ja näyttämään mistä suomalaiset cheerleaderit on tehty.


Nimi : Hanna Vataja
Ikä : 26
Harrastusvuodet: 3 ½ vuotta

Missä joukkueissa olet harrastanut ?
Dream Team Dancers

Miten aloitit cheer tanssin ?
Lopetettuani kilpa-aerobicin kaipasin uutta ja haastavaa harrastusta. Dream Team Dancers haki uusia tanssijoita joukkoonsa ja osallistuin heidän järjestämäänsä karsinta-tilaisuuteen.

Mikä lajissa on parasta ?
Lajin haastavuus ja monipuolisuus. Nautin tanssimisesta, esiintymisestä, kilpailuista ja uusien asioiden oppimisesta. Parasta tässä on se, kun näitä kaikkia saa tehdä näin mahtavassa tiimissä.

Saavutukset :
Dream Team Dancersien kanssa kolme SM-kultaa, EM-kulta, EM-hopea ja 2 MM-pronssia (ICU)

Millainen joukkueenne on ja mikä siinä on parasta ?
Parasta joukkueessamme on kaikki mahtavat tyypit ja me yhdessä teemme Dream Teamista joukkueen isolla J:llä! Valmentajamme Jenni Klemola on joukkueen kantava voima, joka vuosi toisensa jälkeen jaksaa panostaa joukkueeseen ja osoittaa luovuutensa ohjelman suunnittelussa.


Nimi :  Saara Salonen
Ikä : 24 vuotta.
Harrastusvuodet: 2,5 vuotta.

Missä joukkueissa olet harrastanut ?
Cheer-tanssin pariin olen siirtynyt tuolloin 2,5 vuotta sitten ja joukkueena on ollut Dream Team Dancers siitä lähtien. Aikaisempia harrastusvuosia on paljon telinevoimistelun ja kilpa-aerobicin parissa.

Miten aloitit cheer tanssin ?
Kilpa-aerobicin lopettamisen jälkeen, sitä yritti miettiä sopivaa harrastusta. Dream Team Dancers- joukkue etsi tuolloin lisää tanssijoita tulevaa MM-kisamatkaa varten ja me näimme vanhan joukkueemme kanssa mainoksen. Menimme Dream Team Dancersien treeneihin karsimaan joukkueeseen.

Mikä lajissa on parasta ? 
Laji on erittäin monipuolinen ja se kehittyy koko ajan. Eli itse pystyy myös kehittymään tanssijana. Itse pidän ehdottomasti myös esiintymisestä ja kilpailemisesta. Ja tottakai tarvitsee lisätä, että kisamatkat joukkueen kesken ovat vuoden kohokohtia. Varsinkin kuukauden päässä häämöttävä MM-kisamatka.

Saavutukset : 
Dream Team Dancersien kanssa kolme SM-kultaa, kaksi MM-pronssia (ICU) sekä kaksi EM-hopeaa.

Millainen joukkueenne on ja mikä siinä on parasta ?
Parasta joukkueessa on ehdottomasti meidän unelmatiimimme ja yhteishenki J. Joukkueemme sisältää erinomaisia  tanssijoita, taitavan valmentajan sekä huumoria ja mahtavia persoonia, ja meiltä ei motivaatiota puutu tavoitteiden saavuttamiseksi. Joukkue haluaa kehittyä yhdessä  ja harjoituksissa on aina hauskaa, vaikka kovaa treenattaisiin!!


kuvat © Dream Team Dancers

seuraa joukkueen MM-blogia osoitteessa:


torstai 24. maaliskuuta 2011

Uusi banneri

Kuten osa on jo varmaan huomannutkin, blogin banneri on vaihtunut uuteen. Uusi banneri on kuitenkin vain väliaikainen sillä haastankin nyt teidät blogin lukijat tekemään bannerin CFS:lle.

Bannerista täytyy löytyä tekstit:
nimi Cheerleading Fansite selkeästi
aforismi "Cheerleading ain't just a hobby, it's a lifestyle!"
ja bannerin koko saisi olla n. 900x400

Muuten teillä onkin oikeastaan vapaat kädet sisältöön. Yhtenä rajoituksena, että jos lisäät siihen kuvia, kuvien täytyy olla jostain suomalaisesta joukkueesta - ei siis ulkomaisien joukkueiden kuvia. Saat lisätä kuvan alareunaan myös oman taitelijanimesi ©-merkillä. Esim. © CFS


Lähetä bannerisi JPG-muodossa viimeistään 4.4.2011 osoitteeseen; cheerleadingfansite@hotmail.fi

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Haastattelussa Jasmin



Nimi: Jasmin ''Jasmy'' Ojajärvi      
Ikä: 16 
Seura ja joukkue:  West Coast Vikings Iron
Asuinpaikka: Vaasa 
Nostopaikka: Pohja/nousija
Harrastusvuodet: 6 vuotta




Missä joukkueissa olet harrastanut? 

Aloitin 2005 keväällä minien edustusjoukkueesta Quicksilveristä. 2007 SM-kisojen jälkeen siirryin junioreiden edustusjoukkueeseen Ironiin ja 2010 SM-kisojen jälkeen naisten edustusjoukkueeseen Platinumiin. 2011 SM-kisojen jälkeen jouduin kuitenkin siirtymään takaisin Ironiin, Platinumin harrastajapulan vuoksi.
Miten aloitit cheerleadingin? 

Katsoin Anna Palaa elokuvan ja ajattelin, että olisi kiva itsekin päästä kokeilemaan lajia. Kuulin muutaman kaverini harrastavan cheerleadingia ja kysyin heiltä lisää harrastuksesta. 2005 SM-kisojen jälkeen ilmotettiin että joukkueisiin otetaan lisää harrastajia ja siitä se sitten lähti.
Mikä lajissa on parasta?

Kisat, esiintymiset, kisamatkat, treenit ja joukkue.
Saavutukset: 
-Minien Super Cheer 2006 7-sija, 
-Minien Super Cheer 2007 11-sija, 
-Junioreiden SM 2008 6-sija, 
-Junioreiden SM 2009 8-sija, 
-Junioreiden pienryhmien SM 2010 6-sija, 
-Junioreiden SM 2010 5-sija, 
-Naisten SM 2011 8-sija.




Tavoitteet: Päästä Suomessa johonkin huippujoukkueeseen, kuten Funky Teamin Gorilloihin.
Parhain muistosi lajista: Kaikki kisat missä olen ollut, mutta mieleeni on erityisesti jäänyt SM 2010, kun kisasin oksennustaudissa ja siitä huolimatta sijoituimme Suomen 5 parhaaksi juniorijoukkueeksi. 
Akrotaidot: Paikalteen akrossa: flikki-flikki-flikki-voltti, vauhtiakrossa: arabi-flikki-flikki-flikki-voltti ja arabi-flikki-flikki-kierrevoltti.
Lempparijoukkue:  Suomalainen: FT Gorillaz ja ulkomainen: Cheer Extreme Allstars Senior Elite. 













kuvat © Jasmy


Haluatko itse haastatteluun? Ota yhteyttä cheerleadingfansite@hotmail.fi

maanantai 21. maaliskuuta 2011

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Teamprofile: Jaguars Jupiter



Kuinka monta jäsentä joukkueeseen kuuluu? 
25 jäsentä
Kuinka vanhoja joukkuelaiset ovat? 
12–15 vuotiaita
Joukkueen valmentajat: 
Viivi Urpilainen ja Tytti Rautiainen
Kuinka paljon teillä on treenejä viikossa ja kuinka kauan?  
3-4 krt/vko 2-2,5h kerrallaan
Millaiset treenit teillä on ja mistä kausi koostuu? 
Harjoittelemme tasapuolisesti akrobatiaa, stuntteja, hyppyjä, lihaskuntoa, lisäksi näin alkukaudesta hyvänä ekstrana myös tanssia ja huutoja. Kausi koostuu peruskuntokaudesta ja kilpailuihin valmistavasta kaudesta sekä kilpailukaudesta.
Saavutukset? 
Tyttöjuniori-joukkueena paras sijoitus on SM-karsintakilpailujen 2011 neljäs sija.


Millä mielin lähdette kauteen 2011 ja mitkä ovat tavoitteet? 
Joukkue on innoissaan uudesta kaudesta, koska tämä on 19 joukkueen jäsenelle viimeinen junnuvuosi. Kaikki haluavat tehdä parhaansa ja pärjätä kisoissa. Tavoitteet kilpailuille ovat, että pääsemme SM-kisoihin ja suoritamme puhtaan ohjelman siellä, koska sitä emme ole pystyneet tekemään tyttöjuniori-sarjassa.
Mitä mieltä olette Suomen juniorijoukkueiden tasosta tällä hetkellä?
 Taso on kova ja sitä se on ollut vuodesta toiseen. Paine kasvaa kaikilla joukkueilla varsinkin vielä ennen kisoja. Mutta hienoa oli nähdä, että junnut pystyivät suorittamaan todella puhtaita ohjelmia SM-karsintakisoissa 2011. Tästä tietysti kiitos valmentajille, jotka tekevät joukkueille heidän tasoisiaan ohjelmia.
Jupiterien terveiset muille joukkueille ja lukijoille: 
Tsemppiä kaikille kilpacheerleadereille ja kisoissa nähdään!

Yksilöhaastattelut:


Nimi: Anna-Kaisa
Ikä: 14 vuotta
Nostopaikka: Nousija
Harrastusvuodet: 5 vuotta
Missä joukkueissa olet harrastanut?
Alkeisminit, Merkurius, Saturnus ja Jupiter
Miten aloitit cheerleadingin? 
Sisko harrasti ja kiinnostuin sitä kautta
Mikä lajissa on parasta? 
Joukkuehenki, kisat ja kisamatkat
Parhaat saavutukset: EM 2009 Hopea ja SM-karsintakilpailut 2011 4. sija
Millainen joukkue Jupiter on ja mikä siinä on parasta? 
Tosi ihana joukkue, parasta ovat iloiset ja mukavat joukkuekaverit.


Nimi: Noora
Ikä: 14 vuotta
Nostopaikka: Takamies
Harrastusvuodet: 3 vuotta
Missä joukkueissa olet harrastanut?
 
Alkeet, Smash Tigers, Saturnus ja Jupiter
Miten aloitit cheerleadingin?
 
Koulussa oli esittely cheerleadingista ja sitä kautta kiinnostuin lajista.
Mikä lajissa on parasta? 
Kisat, kisamatkat, joukkuehenki ja se kun treeneissä onnistuu.
Parhaat saavutukset: Syyskisat 2010 1. sija, SM-karsintakilpailut 2011 13. sija ja SM-2011 14. sija
Millainen joukkue Jupiter on ja mikä siinä on parasta? 
Hauska ja mukava, joukkueessa on ihania ihmisiä. Parasta on kun onnistumme jossain asiassa. 
Joukkuehenki on todella hyvä.

Jupiterin blogi löytyy osoitteesta : http://jaguarsjupiter.blogspot.com/

kuvat © Jaguars Jupiter


Kiinnostuitko joukkuehaastattelusta ja haluaisit oman joukkueen haastatteluun ? 
Ota yhteyttä cheerleadingfansite@hotmail.fi

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Haastattelussa Eva



Nimi :  Eva
Ikä : 16 v
Seura ja joukkue: Golden Spirit Angels
Asuinpaikka:  HelsinkiNostopaikka : Päällinen, ylä 

Eva kuvassa keskellä ylhäällä

Harrastusvuodet: 2006 alotin Funky teamissa ja vaihoin GS:ään sitte 2007 siitä asti harrastanu :)Missä joukkueissa olet harrastanut ?
FTC Vervetit ja Mini Monkeys, GS Pixies, Saints, Whitelighters ja Angels :)


Miten aloitit cheerleadingin ?
Katottii kaverin kaa Bring It On elokuva, siitä sitte innostuttii ja alotettiin sitten :)

Mikä lajissa on parasta ?
Monipuolisuus, ihmiset ja laji vaa niin ihana <3

Discoworms 5H #3 EM 2011

Saavutukset : 
SM 2008 ja 2010 kultaa, EM 2008 kultaa, EM 2010 hopeeta ja pronssii 5H:nkaa, SM 2010 hopeeta 5H:nkaa 
Tavoitteet : Varmaa oppii kaikki sennu jutut :)
Parhain muistosi lajista : Kaikki kisat, leirit ja ihmiset :)


Akrotaidot : paikaltaa flikkiflikkii ja juoksevassa arabi-volttii ja arabi-flikki-suoraa silloin tällöin teen :)
Lempparijoukkue: Suomalainen varmaa HAC Elite ja oma toki sillai :D Sitte ulkomaalainen Cheer Extreme 
Senior Elite :)

Eva kuvassa vasemmalla.
Eva kuvassa keskellä.

kuvat  © Eva



Haluatko itse haastatteluun? Ota yhteyttä cheerleadingfansite@hotmail.fi

torstai 10. maaliskuuta 2011

Uusia juttuja blogissa

Kuten osa onkin jo varmaan huomannu on blogin oikeaan yläreunaan ilmestynyt laskureita. Laitan sinne siis aina laskurit jotka näyttävät kuinka monta päivää mihinkin kisoihin on jäljellä.
Mitäs mieltä olette näistä ?


Haastattelussa Julia


© Julia


Nimi : Julia Matilainen
Ikä : 12v.
Seura ja joukkue: Spirit Shakin' Blizzard
Asuinpaikka: Järvenpää
Nostopaikka : Nousija/Flyer
Harrastusvuodet: 3 vuotta
Missä joukkueissa olet harrastanut ? Aloitin minien alkeisjoukkue Hurricanessa, sitten siirryin minien kisaavaan joukkueeseen Whirlwindiin ja nyt olen junioriedustusjoukkue Blizzardissa.
Miten aloitit cheerleadingin ? Katsoin telkkariohjelma Huumaa, kun siinä oli esiintymässä cheerleadereitä ja innostuin sitä kautta aloittamaan.
Mikä lajissa on parasta ? Rankat treenit, kisat, onnistumisen tunne ja melkein kaikki muukin :)
Saavutukset : Whirlwindissä Supercheer 2010- kisoissa 11. sija ja samassa joukkueessa Syyskisoissa 2010 9. sija.
Tavoitteet : Oppia flikki.
Parhain muistosi lajista : Kaikki kisat :D
Lempparijoukkue: FT Gorillaz, Cheer Extreme Allstars Sr. Elite, GS Whitelighters.


Haluatko itse haastatteluun ? Ota yhteyttä cheerleadingfansite@hotmail.fi