keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Stunttipaikka, mutta mikä ?

Eli olen nyt lomalla, mutta ajastin teille kuitenkin muutaman postauksen. Tässä tulisi ihan uutta postausta, sillä sain hyvän ehdotuksen s-postilla, jonka nyt toteutan osittain. Nimittäin minulta pyydettiin postausta stunteista ja tässä tulisi siihen nyt ensimmäistä osaa. Postauksen ideana on siis kerätä stunttipaikkojen nimiä ja saada samalla tietoa siitä millä nimityksillä eri stunttipaikkoja missäkin sanotaan.

Joten kerro kommentilla millä nimellä teillä kutsutaan:


Millä kutsut ?
1. pyramidin "huippua"
2. Pyramidin keskustaa
Millä kutsut?
3. Stuntin ylimmäistä
4. Stuntin taaimmaista nostajaa
5. Stuntin ns. päänostajaa
6. Stuntin toista sivunostajaa
Vaikkakaan kuvassa ei ole merkattu kyseistä ihmistä on stuntteja tehdessä myös tärkeä rooli spotterilla, vaikkaan spotteri ei mikään nostopaikka ole olisi kiva kuulla onko teillä jotain erityisiä nimityksiä heille vai kulkeeko vain nimellä spotteri? Tämä olkoon sitten kohta 7.

Laittakaa kommenttia tulemaan millä nimillä itse tai seurassane kutsutaan näitä stunttipaikkoja. Anteeksi kuvien laatu, kärsivät todella pahoin muokkauksesta eivätkä kyllä alunperinkään kovin laadukkaita olleet. Ja toivottavasti tajuatte mitä noilla numeroilla tarkoitan, mutta laitoin nyt varmistukseksi pienet tekstinpätkät myös. Olisi tosi kiva jos laittaisitte kommentteihinne vielä, että mistä seurasta olette. Teen näistä kommenteista sitten sellaisen kootun postauksen teidän vastauksistanne.





WHAT YOU LIKE?
Pistetään vielä loppuun vähä ekstrakysymystä:
Mitä mieltä olette tälläisestä vähän erilaisemmasta ja uudesta postauksesta?
Voitte vastata painamalla LIKE tai DISLIKE, tai jättämällä kommentin.
Kiitän paljon vastauksista.


maanantai 20. kesäkuuta 2011

Pientä lomaa

Eli tulin vain ilmoittamaan että lähden huomenna lomalle ja palaan 30.6. joten pieni postaustauko tulee, jollen saa valmiiksi muutamia postauksia ajastusta varten. Tekeillä on arvostelut Nordic Openin junnujen sarjasta sekä postausta stunteista. Joten pitäkäähän hauska loma, minä ainakin.


Ykkösen aamu-tv: Suomalaiset cheerleaderit maailman huipulla


Mika ja Mija olivat vieraana YLE:n aamu-tv:ssä. Katso linkistä n. 10min jakso.

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Nordic Championships Cheer All-female top 3

Tässä arvostelut Naisten sarjan kärkikolmikosta. Valitettavasti en millään kerennyt tekemään kaikista, pahoittelen sillä teen samanlaisen myös Nordic Openin naisten ja junioreiden sarjasta.




#1 HAC ELITE
Upea aloitus 9 paikallaan voltilla, hyvä tytöt! Huuto on selkeä ja siihen on helppo lähteä mukaan. Tykkään näistä enemmän chant-huudoista, niissä yleisön on helpompi pysyä mukana. Huutoon oli valittu yksinkertaiset pyramidit, joissa pysyminen näyttää helpolta. Siistit hypyt huudon loppuun, itse en välttämättä huutoon hyppyjä laittaisi, mutta tässä toimii. Huudon jälkeen todella vauhdikas aloitus akrolla. Akrossa nähdään paljon vaikeaa akroa, huomaa selkeästi että joukkue on panostanut akron harjoitteluun. Erityisesti kierrevoltit vetää sanattomaksi. Melko siistit vaihtopotkut stretseihin, joista vaihdot vääntöihin. Tässä kohtaa yksi ryhmä hakee, mutta kuitenkin taistelee ja pysyy ylhäällä. Väännöt ovat kaikilla hieman erinäköiset, joten niitä voisi yrittää saada enemmän samankaltaisemmiksi. Tuplakierteet melko eriaikaiset ja vähän epäsiistit. 360-awet hienot ja hauskat alastulot. Voltit ovat siistit, mutta eriaikaiset. Reisipyrtsi puolkierteellä ylös onnistuu joista sujuvat vaihdot swedish fallsiin. Elite on valinnut ohjelmaan aika peruspyrtsejä. Perussiistit ja korkeat hypyt, ja koko joukkueen taidonnäyte flikeistä, hienoa. Hienot mutta eriaikaiset pikevoltit. Hauska neljän ryhmän heitot, joissa nähdään kolmet eri voltit. Potkutuplakierre lähtee vähän selälleen, muuten hyvä. Perusvoltit suht samanaikaiset ja upea x-kierrevoltti. Vähän huteran näköiset nuo kahden nostajan vaa’at ( joissa kahdessa ryhmässä kolme nostajaa.) Tanssi on taas vauhdikas ja Elitemäinen. Loppuun vielä hieno pyrtsiyhdistelmä ja se on siinä. Mielestäni oikein nappisuoritus joukkueelta, ohjelmaan mahtui hienoja ja vaikeita juttuja, mutta myös eriaikaisuutta. Tyttöjen tekeminen välittyy katsomoon ilona ja intona tekemiseen.


#2 NL DIAMONDS
Huuto alkaa hyvin ja voimakkaasti, selkeä kokonaisuus – saadaan yleisö hyvin mukaan. Peruspyrtsit joista toinen ikävästi epäonnistuu sekä perusvarmat stuntit. Huudon jälkeen ohjelma alkaa reippaasti siisteillä hypyillä ja 15 tytön flikeillä, joista suurin osa flikki-flikkejä. Akro alkaa vauhdikkaasti ja pysyy vauhdikkaana koko ajan. Paljon vaikeita akrosarjoja ja siististi suoritettuna. Maton takaa pistää silmään Northern Lights Diamonds-lakana, joka on kyllä nähty niin monissa kisoissa jo, välillä olisi kiva nähdä jotain uutta. Siistit mutta vähän tylsät vaihdot seuraaville stunttipaikoille, joista nousee siistit stretsit, joissa mukavana lisänä vilkutukset sekä vaihdot vielä jouskareihin. Aika siistit tuplakierteet joukkueella.  Vähän näyttää x-out heitot epäsiisteiltä ja erinäköisiltä, mutta suht korkeat kuitenkin. Sitten nähdäänkin peruspyrtsit, reisiseisonnat ja astumalla, joista voltilla alas. Skorpparit ovat samannäköiset mutta kaipaisin niihin kuitenkin lisää venyvyyttä. Vaihdot vaakoihin joista kaksi ryhmää saa tuplakierteet alas, kahdella ryhmällä nähdään pelkät kierteet ja yhdellä ryhmällä vain suora heitto – näytti vähän vaikeuksia olevan jolloin tuo epäsiisteyttä. Hieno tanssi – juuri sellainen Timanttimainen. ja taas  siistit hypyt. Hyvät pyrtsisarjat, joissa siistit vaihdot ja alastulot. Yhden pyrtsin alastulossa kuitenkin vaikeutta ja nousija putoaa harmittavasti maahan asti. Hyvät mutta ei yhtä siistit suorat voltit kuin edellisellä, kuitenkin yksi ryhmä enemmän. Lopetus siisti ja lopussakin vielä yksi stuntti ei pysy ylhäällä loppuun asti. Ohjelma oli hyvä kokonaisuus johon kuitenkin mahtui paljon epäsiisteyttä ja muutama harmittava tiputus. 


#3 FT WILD FLYERS
Selkeä aloitus myös huudolla. Yleisö pääsee hyvin mukaan. Paljon rekvisiittaa – huiskia, kylttejä & megafonit. Ei kuitenkaan tule sekavaa vaikutelmaa. Vauhdikas aloitus volteilla, joista kuitenkin jää vähän epäselväksi olivatko ne pikevoltit? No korkeat kuitenkin olivat. Hauskat voltit kyytiin ennen vääntöjä ja vaihtoja stretseihin. Yhden ryhmän harmittava pudotus. Hauskat vilkutukset ja liikkumiset toiseen kuvioon. Tuplakierteet lähtevät vauhdikkaasti alas, mutta silti kaksi nousijoista päätyy mahalleen.  Omaperäinen tuuletus ennen akroa. Akro alkaa flikeillä, joista vauhti kuitenkin kiihtyy ja nähdään juoksevaa akroa. Voltteja kuitenkin jään kaipaamaan. Vähän epäsiistit hypyt, mutta siistit flikit. Kiva yhden tytön ”soolo”. Seuraavassa pyrtsisetissä tapahtuu. Ylösmenot vauhdikkaat toinen kuitenkin epäonnistuu. Toinen ryhmä taas liikkuu paljon ja nousija putoaa lopulta. Toinen puoli kuitenkin onnistuu jatkamaan seuraavaan ja käväisee reisiseisonnassa ylhäällä, mutta tippuukin heti alas ja maahan asti. Vähän epäsiistit neljä potkukierrettä, joista odotin tuplakierteitä. Mukavasti saatu laitettua muutamalle tytölle akropaikat tähän ja näänhän ainakin yhden toivomani voltin. Vähän hassu yksi kerävoltti muiden ottaessa skorppareita, joista kuitenkin vaihdetaan A:han. Hauska tanssikokonaisuus, paljon kuvion vaihtoa ja rento lopetus tanssiin. Myös hyvä kokonaisuus, mutta harmittava epäonnistuminen pyrtsisarjassa. Todella taidokas joukkue, mutta ei ihan kahden kärkeen yllä VIELÄ.

(huomiot Note kohtaan; näin raa'asti suomennettuna Line-over = rajanylitys, Set-up overtime= haluaisiko joku auttaa minua ymmärtämään?

Kärkikaksikon taistelu oli todella kova ja jos olisin paikan päällä ollut katsomassa olisi ollut todella vaikeaa arvioida kumpi oli parempi. Elite suoritti ohjelmansa puhtaammin ja piste-eroakin kertyi 10,33 pistettä. 
Ei WF kuitenkaan jäänyt kuin 3,67 pistettä Timanttien perään. Neljänneksi tullut ruotsalaisjoukkueen Hurricanesin ero WF oli myös pieni vain 2,33 pistettä. Twistersin ero toiseen ruotsin joukkueeseen oli 4,33 pistettä.

Huomasin yhden asian kärkikolmikon ohjelmia katsoessani. Jokaiselta löytyi ohjelmasta aika perusstuntteja ja erityisesti pyrtsit olivat todella perustavaraa. Tietysti parempi että on helpompaa ja varmaa, mutta silti pyrtseissä nähtiin harmittavia pudotuksia. Akro näytti olevan joukkueilla hallussa ja stuntitkin hoituivat suht siististi.Olen tosi tyytyväinen joukkueisiin ja odotan innolla että näen Eliten ja Timantit EM-kisoissa sekä odotan tietysti WF ohjelmaa SM-karsinnoissa. Lupaavalta näytti meno kaikilla näin "alkukaudesta".

Kuten alussa sanoinkin tulen tekemään postaukset Naisten ja junioreiden sarjoista Nordic Openista, joten niitä odotellessa...


tiistai 14. kesäkuuta 2011

Lisää palautetta !


Olen saanut jo jonkin verran hyvää palautetta, kiitos sitä laittaneille.
Haluaisin kuulla kuitenkin vielä enemmän palautetta, joten rohkeasti palautetta antamaan.
Yritän tehdä palautteista sitten jonkinlaisen yhteenvedon tänne blogin puolelle niin näette vähän mitä muut ovat sanoneet.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Pikku muistutus !


Olen saanut vasta ihan muutaman kuvan ja ei taustakuva näytä hienolta jollei siinä ole paljon kuvia, joten nyt niitä kuvia kehiin.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

SM-mitalien junioreiden konkarit

©jassmy


Tässä tulis sitten samanlaista postausta SM-mitaleista Tyttöjen Cheer-sarjassa. Olen aikaisemmin tehnyt siis samantapaisen postauksen Naisten Cheer-sarjasta.

Alta löytyy taulukko johon on koottu mitalien jakautuminen. Tulokset on otettu vuosilta 2001-2011.

Tyttöjen Cheer-sarjassa mitaileita itselleen ovat haalineet Dream Team, Funky Team, Golden Spirit, HAC, Northern Lights. Tosi kova viisikko siis kyseessä, joka myös joka vuosi hallitsee sarjaa ja lähteekin kilpailuihin ennakkosuosikkeina. Taas tässä nähdään miten suuremmat seurat niitä mitaleita nappaa.




DT
FT
GS
HAC
NL
SM-KULTA
-
-
8
2
1
SM-HOPEA
-
3
1
6
1
SM-PRONSSI
3
1
1
1
5
YHTEENSÄ
3
4
10
9
7


Taulukosta voidaan nähdä, että kultaa eniten on haalinut Golden Spirit. Hopeaa eniten on napannut HAC ja pronssille eniten jäänyt Northern Lights.

Eniten mitaleita yhteensä on GS:llä. Hyvänä kakkosena vain yhden mitalin erolla on HAC. Kolmanneksi eniten mitaleita löytyy NL:ltä. FT neljäntenä neljällä mitalilla ja DT viidentenä kolmella mitalilla.

Mitalit ovat jakautuneet joukkueille seuraavanlaisesti:

Dream Team TigerCats
SM-pronssia 2007-2009

Funky Team Wild Sparkles
SM-hopeaa 2001,2002,2009
SM-pronssia 2003,

Golden Spirit Whitelighters
SM-kultaa 2001-2004,2006,2008,2010,2011
SM-hopeaa 2007
SM-pronssia 2005

HAC Jr. Elite
SM-kultaa 2007,2009
SM-hopeaa 2003-2006,2010,2011

Northern Lights Pearls
SM-kultaa 2005
SM-hopeaa 2008
SM-pronssia 2001,2004,2006,2010,2011

©jassmy



lauantai 11. kesäkuuta 2011

Seuratukia jaettu SCL:n seuroille

" Seuratoiminnan kehittämistukien tavoitteena on urheiluseuratoiminnan elinvoimaisuuden ja kehittymisen varmistaminen. Tukirahat ovat opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön myöntämää seuratoiminnan kehittämistukea. Rahat ovat kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa. "

SCL sai SUL:n jäsenyyden vuonna 2009 ja nyt vuonna 2011 oli SCL:n seuroilla ensimmäinen kerta mahdollisuus hakea seuratoiminnan kehittämistukea.
Seuratoiminnan kehittämistuen jakamisesta vastaavat Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU), Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto yhdessä lajiliittojen, muiden valtakunnallisten liikuntajärjestöjen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa.
Suomen Cheerleadingliiton jäsenseuroista toiminnallista hanketukea saivat vuonna 2011:
- Arctic Circle Spirit Cheerleaders ry Rovaniemi, hanke: Ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittäminen, tuki 1500€
- Kouvola Indians ry Kouvola, hanke: Ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittäminen, tuki 1000€
- Spirit Shakin' Cheerleaders ry Tuusula, hanke: Ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittäminen, tuki 2500€
Myös Northern Lightsille myönnettiin palkkatukea päätoimisen palkkaamiseen.


Tosi hyvä juttu, että seuroja tuetaan rahallisesti ja etenkin että seuroilla on nyt mahdollisuus hakea tukea toimintaansa ja sen kehittämiseen. Seuratoiminnan kehityksellä saadaan uusia harrastajia ja harjoittelu paranee kun valmentajat osaavat hommansa.


© SCL
© Seuratuki

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Joukkueiden karsinnoista

Ajattelin nyt tehdä postausta joukkuieden karsinnoista.Omaan silmääni on pistänyt suuresti se milloin joukkueet järjestävät karsintoja. Otetaan nyt esimerkkinä hieman suurempia seuroja.

Esimerkiksi ainakin HAC,FT ja GS täydentävät joukkueitaan monta kertaa vuodessa, yleensä aina kilpailuiden jälkeen. Tämä on mielestäni hyvä juttu, mutta pääseekö uusi tyttö helposti mukaan joukkueeseen näin "kesken kauden".

Spirit Shakinin, DT, Smash, NL, WCV ja Jaguars järjestävät karsintoja yleensä n. kerran vuodessa SM-kilpailuiden jälkeen. Tällöin joukkueet pysyvät koko kauden suht samoina. Tämähän on tietenkin hyvä juttu.

Mutta kumpi sitten on parempi - joukkueen pysyminen samana vai muutaman uuden nouseminen joukkueeseen?
Mielestäni molemmat tavat ovat hyviä ja molemmissa on omat hyvät puolensa. Seuroissa joissa karsintoja järjestetään kesken kauden, nostetaan joukkueeseen tietenkin ne taitavimmat yksilöt, jotka tuovat joukkueelle jotain lisäpotkua.

Tietenkin kesken kauden joukkueeseen voidaan nostaa muutama uusi loistoyksilö, mutta useamman uuden tulo voi tietenkin sekoittaa muiden joukkueiden toimintaa.

Nyt keskustelua käyntiin, mitä mieltä olette asiasta kannattaako karsintoja järjestää useamman kerran vai ainoastaan kerran vuodessa ?

torstai 9. kesäkuuta 2011

Haastattelussa Lotta





Nimi : Lotta Peltomaa
Ikä : 12
Seura ja joukkue: DTC Tigercats (A-junnut)
Asuinpaikka: Tampere
Nostopaikka : Nousija
Harrastusvuodet: 3 vuotta


Missä joukkueissa olet harrastanut ?  
DT Rokki Kissat 2008-09, DT Rokki kissat 2009-10, DT tiger cats 2010-11 ja nyt DT tiger cats 2011-2012
Miten aloitit cheerleadingin ? 
Olin paljon katsomassa Ilvesksen jääkiekkopelejä ja siittä sitten innostuin harrastamaan :)
Mikä lajissa on parasta ? 
Minun mielestäni kaikki mutta erityisesti Kisat, Kisa-matkat ja joukkueillat + kaikki reenit
Saavutukset : 
Cheer 08 sija 4,
Cheer 09 sija 9 tanssi sija 1,
Cheer 11 karsinnat sija 8, sm-kisat sija 7 ja Nordic Open 2011 #3


Tavoitteet : 
SM kulta (jr)
Parhain muistosi lajista : 
Nordic Open 2011 kun voitettiin tikruijen kanssa Bronssia <3 ja mini aijat on arvokkaita J
Akrotaidot : 
arabi flikki Taittovoltti ja siittä alaspäin
Lempparijoukkue (Suomalainen ja/tai ulkomainen) : 
no suomesta tietysti Wild Cats mutta jos toisista niin FTC Gorillaz ja ulkomaalainen on tietysti Northern Elite All Star Cheerleading




kuvat © Lotta

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Stuntfest 2011

Funky Team järjestää perinteisen jokakesäisen Stuntfestin 31.7. klo. 12-15 Hietaniemen uimarannalla.

Tervetuloa viettämään kesäpäivää stunttien, leikkien, kilpailujen ja hengailun merkeissä Hietaniemen uimarannalle! Tapahtuma on avoin kaikille lajin harrastajille ja lajista kiinnostuneille.
FT vetää ohjelmaa ja tarjoaa evästä osallistujille, mutta kaikki siis rohkeasti yli seurarajojen 
mukaan! 

Lue lisää Facebookista



EM-liput



Nyt voit ostaa liput kesän EM-kilpailuihin 2.-3.7. Sloveniassa.
Liput myynnissä tästä linkistä.
Lisätietoa kilpailuista http://eurocheer2011.com

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

SCL:n jäsenseurat

SCL:ään kuuluu kaiken kaikkiaan 39 seuraa, joista suurin osa kilpailee säännöllisesti Suomessa järjestettävissä kilpailuissa. Alta löytyy lista kaikista seuroista jaoteltuna Suomen eri osiin.



ETELÄ-SUOMI
Asikkalan VoimisteluAsikkala
cheerleading
CheerTeam PhoenixRiihimäki
cheerleading
Funky TeamHelsinkicheerleading & cheertanssi
FunShine Cheerleaders          Porvoocheerleading
FunSportPorvoocheerleading
Golden Spirit               Helsinkicheerleading
Helsinki Athletics - HAC         Helsinkicheerleading & cheertanssi
HPK Cheer Team           Hämeenlinnacheerleading & cheertanssi
Kirkkonummen Tanssiyhdistys / ThunderKirkkonummicheerleading 
Kouvolan Jenkkipallo / IndiansKouvolacheerleading & cheertanssi
Lappeenrannan Amerikkalainen JalkapalloklubiLappeenrantacheerleading
Lappeenrannan NMKY / Namika Lions  Lappeenrantacheerleading
Sbandy Dragons CheerleadersLahticheerleading
Spirit Shakin'Tuusulacheerleading
Vihti-GymNummelacheerleading
ITÄ-SUOMI
Blue FlameMikkelicheerleading
Cheer Stars FinlandKuopiocheerleading & cheertanssi
LOUNAIS-SUOMI
Porin NaisvoimistelijatPoricheerleading
Sea City StormRaumacheerleading
Turun Cheerleadingseura SmashTurkucheerleading
Turku TrojansTurkucheerleading & cheertanssi
Turun UrheiluliittoTurkucheertanssi
 
LÄNSI-SUOMI
Campuksen KoontoJyväskylächeertanssi
CometsTamperecheerleading
Crocodiles Seinäjokicheerleading
Dream TeamTamperecheerleading & cheertanssi
GhosthuntersNokiacheerleading
Haka GymValkeakoskicheerleading
Jyväskylä JaguarsJyväskylächeerleading & cheertanssi
Kauhajoen Karhu / K-CheerKauhajokicheerleading
Karijoki Cheer TeamKarijokicheerleading
King Stars CheerleadersHartolacheerleading
Tampereen Pyrintö / PCTTamperecheerleading
Tampereen Sisu / TSCTamperecheerleading
Tampereen VoimistelijatTampere
West Coast Vikings      Vaasacheerleading


POHJOIS-SUOMI
Arctic Circle SpiritRovaniemicheerleading & cheertanssi
Baby Beast CheerleadersOulu
Northern Lights           Oulucheerleading & cheertanssi


perjantai 3. kesäkuuta 2011

Kerro mielipiteesi !

En pidä tätä blogia vain itseni vuoksi, joten haluan kuulla palautetta. 
Joten olisi todella mukavaa jos voisit vastata seuraavaan kyselyyn.


torstai 2. kesäkuuta 2011

Teamprofile: Ehdota joukkuetta !

Teamprofiileja eli joukkuehaastatteluita ollaan blogin puolella nähty useita, mutta minkä joukkueen haastattelun haluaisit seuraavaksi nähdä? Nyt on aika ehdottaa joukkueita joista haluaisit joukkuehaastattelun. Voit ehdottaa joukkuetta tanssista tai cheeristä, aikuisista mineihin. Yritän saada mahdollisimman paljon joukkuehaastatteluita toteutettua, mutta huomioikaa että yhteyden saaminen joukkueisiin voi välillä olla haastavaa. Tietenkin jos tiedät jonkinlaisen kontaktin voit mainita siitä minulle.


Haluaisitko oman joukkueesi haastatteluun? Kysy valmentajiltasi asiasta tai lähetä minulle heidän yhteystietonsa, jotta voin ottaa heihin yhteyttä.

Ehdota joukkuetta tähän postaukseen kommentoimalla!
Ilmoita kontaktit/valmentajan yhteystiedot cheerleadingfansite@hotmail.fi


Teamprofilessa on nähty:
GS Whitelighters
FT Gorillaz
Dream Team Dancers
Jaguars Jupiter
FT Wild Flyers
HAC Elite

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Haluatko haastatteluun ?

Oletko kiinnostunut osallistumaan haastatteluun? 
(aikasempia haastatteluita ^ )


EDIT // PS. Lotta jos luet tämän, voisitko tarkastaa s-postisi. Olisi asiaa haastattelusta ;) 

Partner Stunts World Champions 2011

Ei tähän oikein tarvitse kirjoittaa mitään, antaa videon puhua puolestaan.
On se hienoa se maailmanmestaruus, kiitos Mika ja Mija :)