sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Mijan haastattelu


Nimi : Mija Schrey
Ikä : 23
Seura ja joukkue: Funky Team Gorillaz
Asuinpaikka: Espoo

Mitä paikkaa teet?
- Päällistä (Nousija, flyer, kiipiä, nimiä taitaa ympäri Suomen olla monia!)Kuinka kauan olet harrastanut cheerleadingia?
-
Vähän päälle kymmenen vuotta
 
Missä joukkueissa olet harrastanut?

- Golden Spiritissä (GS Saints, Whitelighters ja Angels), Maajoukkueessa, Funky Team Gorilloissa ja sitten University of Kentuckyn white squadissa ja nyt taas Gorilloissa :)


Kuinka paljon sinulla on treenejä viikossa?
- 4-5 kertaa viikossa on yleensä Gorilla treenit

Miten aloitit cheerleadingin ?
- Näin nuorten lehdessä laji esittelyn ja kiinnostuin lajista
Mikä lajissa on parasta ? 
- stuntit, heitot, pyrtsit, koreografian keksiminen, glitteri ja kaverit :) Mutta oikeasti toi on todella vaikea kysymys sillä tässä lajissa on niin paljon mahottoman ihania asioita! Jos listaa jatkais pikkasen ni ehkä pistäisin: Yleinen fiilis, leirit, valmentaminen, akro, hypyt ja rajattomat mahdollisuudet! :)


Saavutukset ? 
13 Sm kultaa (junnuissa 01, 02, enkeleissä 03,04,05,06, gorilloissa 08,09, ryhmästunt 04,05,07, paristunt 08, junnu-valmentajana 08)
8 Em kultaa (Junnuissa 02, enkeleissä 04,06, gorilloissa 08,10, ryhmästunt 04 ja junnu-valmentajana 07,08)
3 MM hopeaa (enkeleissä 03,05 maajoukkue 07)
ja ICU MM 4. sija gorillojen kanssa 2009
1 USA Nationals kulta (Kentucky 2010)


Onko sinulla jotain tavoitteita? 
- On. ICU kisojen mitali. Sitä on nyt edesautettu sillälailla että koitetaan päästä ICU kisoihin paristunt sarjaan kisaamaan Mikan kanssa. Se on ehkä hankala tavote kun SCL ei edes vielä lähetä piensarjoista edustajia, mutta me koitetaan vaikuttaa siihen jollakin tavalla :) Vielä ei olla keksitty että miten, mutta ehkä se muuttuu jo tänä vuonna kun on katteltu jo uuden liiton toimintaa kaksi vuotta!
Meijän valmistautumis-blogia voi seurata osoitteesta:
ja tarkotus ois oikeesti kirjottaa sinne melkein joka treenien jälkeen ja pitää se aktiivisena :)
Paras muistosi lajista ? 
- 2003 MM-kisoista kun enkelien kanssa laulettiin 'ihanaa leijonat ihanaa' pukkarien suihkutilassa ja jokaisella oli glitteri spray kädessä jota me vaan sprayattiin ympäriinsä. Se oli sellanen superfiilistely vaikka sen jälkeen ei kyllä hetkeen saanu henkee kun siitä tuli sellanen kaasukammio kaiken sen glitter-sprayn ansiosta :D
Akrotaidot ?
-
Paikaltaan voltti, arabi-flikki-kierrevoltti
 
Miten pääsit mukaan Kentuckyn joukkueeseen?
- Kentuckyn päävalmentaja Jomo oli valmentaa meijän 2007 vuoden Suomen maajoukkuetta ja Jomo sitten sillon kutsu karsintoihinMiten Suomalainen cheerleading eroaa amerikkalaisesta?
-
Jenkeissä on monenlaista cheerleadingiä: All-Stars, Yliopisto cheerleading, koulujengien kannatusjoukot ja kun Suomessa on vain yhdet SM-kilpailut niin jenkeissä on monien eri liittojen jenkkien mestaruuskisoja. Mun mielestä se on parempaa Suomen cheerleadingissä :)
Mutta sitten suomalaisessa cheerleadingissä näkee amerikkaan verrattuna sen, että laji on melko nuori täällä. Lajin emämaassa on enemmän vanhoja ihmisiä jotka pyörittävät lajin hallinnollisia puolia ja valmennus on ammattitietoisempaa samoin kuin tilat, jossa lajia harrastetaan ovat todella paremmat. Suomessa cheerleading on kokoajan tulossa suositummaksi ja mitä enemmän laji kasvaa, sitä paremmin myös varmaan lajista tulee 'ammattimaisempaa' ja lajitietoisuus kasvaa. Akrobatiassa jenkit on todella paljon edellä kun Suomessa koska siihen panostetaan enemmän.


Monet sanovat sinun olevan oikea huippu cheerleaderi ja olet varmasti monelle esikuva, joten mitä haluaisit sanoa suomalaisille cheerleadereille?
- Varmaan paljonkin asioita :) Mutta ehkä sen, että Suomen Cheerleading on meijän kaikkien vastuulla ja se riippuu ihan meistä kaikista harrastajista että millanen kuva tästä lajista muille tulee ja millanen cheerleadingin tulevaisuus Suomessa on! Mun mielestä olis todella hienoa että kun tapaa jonkun uuden tyypin ni niillä olisi heti joku kuva cheerleadingistä eikä pitäisi kymmentä minuuttia käyttää sen selittämiseen, että mitä tää koko laji edes on! Ja jotta tollanen tulevaisuudessa pääsis tapahtumaan, ni meijän pitäis kaikkien yhdessä parantaa niin lajin osaamista että näkyvyyttä :)kuvat © Mija Schrey

4 kommenttia:

 1. jos haluat itse haastatteluun ota yhteyttä s-postiin :
  cheerleadingfansite@hotmail.fi

  VastaaPoista
 2. Vähän kivaa jos Mija ja Mika aikoo lähtee ICU paristunttiin kisaamaan !

  VastaaPoista
 3. Voi ku mä ihailen Mijaa!!!
  Voiku oisit mun isosisko:DDDD
  Alaks mun otto isosiskoks? :)
  T:Gs sprites, all girl:DDDDD

  VastaaPoista
 4. wau tätä oli kiva lukee lisää tätä!!!
  Oon ittekki cheeppari ja mija on esikuva<3
  P.s saisko tänne jotaian videoita tai lisää kuvia:D

  VastaaPoista

Cheerleading Fansite toivoo saavansa kommenttia asialliseen sävyyn, kiitos :)