torstai 18. marraskuuta 2010

SM-karsintojen jälkifiilistelyä

SM-karsinnat hurahtivat ohi ja niin kauan kun niitä odotettiinkin. Olin itse katsomassa molempina päivinä ja täytyy sanoa että petyin hieman, mutta olihan siellä ihan mukavaakin. Laitan nyt tälläisen pienen mietekokoelman kisoista kokonaisuudessaan, ja luultavammin viikonloppuna voin kirjoitella ainakin top 5 joukkuekohtaista palautetta, jos suinkin ehdin.

Yleisesti kisat olivat onnistuneet mutta joissakin järjestelyissä olisi hieman ollut parannetavan varaa. Musiikkilaite reistaili ja katsomo sai pidellä korviaan. Avajaiset olivat hieman tylsät, eikä siinä ollut sellaista fiilistä kuin aikaisemmin. Myös juontajasta tarvitsee sanoa sen verran, että omituista. Olisi voitu palkata kunnon juontaja eikä tuollaista jääkiekkokuuluttajaa joka ei lajista tiennyt ei yhtään mitään.

Naisten sarjaa ja naisten suorituksia olen odottanut kauan ja vihdoinkin kun pääsin ne näkemään, jouduin hieman pettymään. Vain 3 puhdasta ohjelmaa, hurjan näköisiä alastuloja ja jotkut stunteista vain jätettiin tekemättä. Suorastaan täytyy sanoa että mitä ihmettä oikein naisten tasolle on tapahtunut ? Kisoissa selvästi arvostettiin siistiä ja helppoa ohjelmaa ennemmin kuin vaikeaa ja epäsiistiä. Mutta kysymys kuuluukin aikovatko tuomarit jatkaa samaa linjaa myös SM-kilpailuissa, sillä jos niin ei ainakaan EM-kisoissa tulla haastamaan Norjaa siistillä, mutta helpolla ohjelmalla.Toivon suuresti että joukkueet saavat hiottua ohjelmiaan varmoiksi ja siisteiksi, ja helpottavat mieluummin hieman stuntteja ja tähtäävät puhtaisiin suorituksiin SM-kilpailuissa. Joukkueista vielä sen verran että muutaman joukkueen taso näytti hieman laskeneen ja nousihan sieltä esiin muutama joukkue jotka selvästi ovat kehittyneet todella paljon! Mukavaa nähdä välillä uusia joukkueita kärjessä.

Junioreiden sarjassa odotin erittäin kovaa tasoa ja huimalta meno näytti. Onneksi saatiin nähdä suurimmalta osalta junioreista puhtaita ohjelmia! SM-kilpailuihin selvisi joukko erittäin taitavia joukkueita, saadaan varmasti huikea SM-finaali aikaiseksi, sillä kuka vain voi yllättää. Mielestäni 5 kärki erottui hieman muista joukkueista, mutta kyllä loputkin 9 olivat hyviä. Mukava nähdä kuinka junioreiden taso on noussut todella korkealle, ja kaikki tekevät lähes samantasoisia juttuja. Erottavana tekijänä alkaakin olemaan oikeastaan vain akro, hypyt ja tiukkuus sekä esiintyminen. Itse en olisi välttämättä 5 kärkeä tuollaiseen järjestykseen laittanut, mutta tuomarit osaavat hommansa, joten ei sovi valittaa. Muutaman joukkueen taso ja suoritus jäi hieman pettymykseksi, mutta myös muutamat joukkueet onnistuivat yllättämään oikein toden teolla. Pisteitä kun katsoo niin huomaa selkeitä eroja kärjen ja häntäpään välillä, mutta tässä on vielä aikaa kehittyä. Odotan SM-kisoissa erityisesti junioreiden cheer-sarjaa, sillä kuten sanoinkin aikaisemmin kuka vain voi yllättää ja kehittyä huimasti näiden muutaman viikon aikana ja saada ohjelman sellaiseen kuntoon.

Cheer Seka-sarjoissa nähtiin kunkin joukkueiden tasoisia suorituksia ja niitä oli mukava katsoa. Aikuisissa joukkueiden välillä on vielä selvä ero, ja kaikki tietävätkin ketä sitä kärkeä oikein hallitsee ;)
Junioreissa kahden joukkueen välinen kamppailu ei oikein näkynyt, erottui joukkeiden taso todella selkeästi.

Tanssi sarjoihin en oikeastaan kiinnittänyt niinkään huomiota, sillä seuraan oikeastaan vain cheer sarjoja kriittisellä silmällä ja jätän tanssin arvioimisen niille jotka siitä oikeasti jotain ymmärtävät. Sen verran voin kuitenkin sanoa että hienoja tansseja nähtiin ja muutamat joukkueet ovat kehittyneet hieman, tietenkin ennakkosuosikit pitivät taas pintansa !

Kaikille SM-kisoihin päässeille joukkueille oikein paljon onnea ja tsemppiä treenailuun, Helsingissä nähdään sitten finaalien merkeissä ja siellä kaikki peliin, kenellä vain on mahdollisuuksia menestyä !

Kaikki tulokset täällä.
Videoita Youtubessa: täällä & täällä 

torstai 11. marraskuuta 2010

SM-karsinnat 2010

SM-karsinnat 13-14.11.2010, Hakametsän Jäähalli, Tampere

SM-karsinnat kisataan tänä vuonna kaksipäiväisinä Tampereella. Isäntäseurana toimii Dream Team. Lauantaina kilpaillaan aikuisten sarjat, sunnuntaina junioreiden sarjat.
Jokaisessa sarjassa kilpaillaan SM-kisapaikasta joulukuun SM-kisoihin.
SM-kilpailupaikka on mahdollista saada sijoittumalla sarjassaan 14 parhaan joukkoon ja/tai ylittämällä pisteraja 45p./100p. per tuomari.
Tänä vuonna SM-karsinnoissa kilpailee huimat 1500 cheerleaderia ja nähdään yht. 60 kilpailuohjelmaa. Kaikki katsomaan ja kannustamaan joukkueita huippusuorituksiin Tampereelle tulevana viikonloppuna. Kilpailut alkavat molempina päivinä klo. 14.00 !


Veikkauksia:
Veikkailin nämä sitten aivan summa mutikassa, ja en jaksanut perustella edes kärkikolmikkoja, koska veikkasin kaikki sarjat samalla kertaa ja muutenkin hieman kiirettä tässä töiden lomassa.

Cheer, naiset
1. Helsinki Athletics Elite, Helsinki
2. Golden Spirit Angels, Helsinki
3. West Coast Vikings Platinum, Vaasa
4. Turun Cheerleadingseura Smash Dragons, Turku
5. Northern Lights Diamonds, Oulu
6. Dream Team Wildcats, Tampere
7. Jaguars Venus, Jyväskylä
8. Funky Team Wild Flyers, Helsinki
9. Golden Spirit Genies, Helsinki
10. Turun Cheerleadingseura Smash Vipers, Turku
11. Dream Team Black Cats, Tampere
12. Funky Team Ice, Helsinki
13. Helsinki Athletics Enchanted, Helsinki
14. Northern Lights Topaz, Oulu
15. Tampereen Sisu Revolution, Tampere
16. Spirit Shakin' Typhoon, Tuusula
17. Tampereen Pyrintö Flames, Tampere
18.
Porin Naisvoimistelijat Dragons, Pori
 
Tanssi naiset
1. Dream Team Dancers, Tampere
2. Funky Team Funky Dance Team, Helsinki
3. Northern Lights Dance, Oulu
4. Campuksen Koonto, Jyväskylä
5. Helsinki Athletics Elegants, Helsinki
6. Northern Lights Dance 2, Oulu
7. Funky Team Funky Dance Bees, Helsinki
8. Helsinki Athletics Excellence, Helsinki
9. Cheer Stars Finland, Kuopio

Cheer  sekajoukkueet
1.
Funky Team Gorillaz, Helsinki
2. Helsinki Athletics Xray, Helsinki
3. Tampereen Sisu Renegades, Tampere

Cheer, tytöt
1.  
Funky Team Wild Sparkles, Helsinki
2.  Golden Spirit Whitelighters, Helsinki
3.  Turun Cheerleadingseura Smash Tigers, Turku
4.  Helsinki Athletics Jr.Elite, Helsinki
5.  Northern Lights Pearls, Oulu
6.  West Coast Vikings Iron, Vaasa
7.  Jaguars Jupiter, Jyväskylä
8.  Crocodiles Babacos, Seinäjoki
9.  Dream Team Tiger Cats, Tampere
10.  Jaguars Saturnus, Jyväskylä
11.  Spirit Shakin' Blizzard, Tuusula
12.  Northern Lights Crystals, Oulu
13. Golden Spirit Saints, Helsinki
14.  Funky Team Surprise, Helsinki
15.  Porin Naisvoimistelijat Damselflies, Pori
16.  Helsinki Athletics Elation, Helsinki
17.  Tampereen Pyrintö Lightnings,Tampere
18.  Dream Team Star Cats, Tampere
19.  Spirit Shakin' Blizzard, Tuusula
20.  Turun Cheerleadingseura Smash Panthers, Turku
21.  West Coast Vikings Steel, Vaasa
22.  Karijoki Cheer Team Rollers, Karijoki
23.  Spirit Shakin' Cyclone, Tuusula
 
Tanssi, juniorit
1.  Northern Lights Junior Dance , Oulu
2.  Turun Urheiluliitto Jaguars, Turku
3.  Funky Team Funky Dance Juniors, Helsinki
4.  Helsinki Athletics Elastic, Helsinki
5.  Helsinki Athletics Emotion, Helsinki
6.  Turun Urheiluliitto Leopards, Turku
 
Cheer, juniorisekajoukkueet
1.   Helsinki Athletics Xtreme, Helsinki
2.   Cheer Stars Finland, Kuopio

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Joukkuehaastattelussa, HAC Elite

 Ensimmäisessä joukkuehaastattelussa Naisten Edustusjoukkue,






Kuinka monta tyttöä Elitessä treenaa, ja minkä ikäisiä ? Elitessä on 31 urheilijaa, 3 valmentajaa ja 2 joukkueenjohtajaa. Urheilijat ovat iältään 15-21 vuotiaita.

Kuinka paljon treenejä viikossa ?
Treenaamme 5 kertaa viikossa, yhteensä 11,5h.

Millainen on teidän joukkuehenki ?
Joukkuehenki Elitessä on hyvä! Pyrimme tutustumaan mahdollisimman hyvin toisiimme kauden aikana. Erityisesti kisamatkat, leirit ja jengi-illat kasvattavat joukkuehenkeä ja yhteenkuuluvuutta. Monet tytöt ovat tunteneet toisensa jo mini- tai junnuikäisistä asti ja viettävät paljon aikaa yhdessä myös treenien ulkopuolella. Vanhat eliteläiset huolehtivat aina, että uudet otetaan hyvin mukaan!
Millaiset treenit teillä on ? Mitä teette treeneissä jne.
Treenien rakenne riippuu ajankohdasta. Näin kisakauden alla harjoittelemme lähes pelkästään kisaohjemaan tulevia taitoja. Harjoittelemme koko koreografiaa sekä myös lyhyempiä pätkiä ja yksittäisiä taitoja. Kun ei ole kisoja tulossa treenaamme tekniikkaa ja kartutamme taitoja. Yritämme myös joka treeneissä venytellä, rentoutua tai muulla tavalla pitää huolta palautumisen käynnistämisestä.

Mistä Eliten kausi koostuu ?
Aiempina vuosina ei ole ollut erillistä tekniikkakautta, sillä Elite on usein kisannut syksyllä, kevättalvella ja kesällä. Nyt kilpailukalenterin muutoksen myötä näyttää onneksi siltä, että kisa- ja tekniikka-/kuntokausi ovat selvästi erillään. Näin voimme käyttää enemmän aikaa  uuden joukkueen yhdistämiseen taidollisesti ja psyykkisesti karsintojen jälkeen. Järjestämme kauden aikana useampia leirejä. Tällä kaudella leireiltiin keväällä jenkkivalmentajien johdolla, elokuussa Pärnussa ja lokakuussa kisaohjelmaa viimeistellen Solvallassa.

Saavutukset ?
Useita SM- ja EM- mitalisijoja sekä MM-pronssia vuonna 2001.

Millä mielin lähdette SM-karsintoihin ja mitkä tavoitteet ?
SM-karsinnoissa kisaamme ensimmäistä kertaa uudella ohjelmalla ja hieman uudella joukkueella, joten tavoitteena on SM-paikan lisäksi puhdas ohjelma. Fiilis on hyvä, joukkue luottaa omiin taitoihinsa.

Mitä mieltä olette Suomen naisten joukkueiden tasosta tällä hetkellä ?
Suomessa naisten joukkueiden taso on maailman huippuluokkaa. Tämä on erittäin hyvä asia, sillä kova taso kannustaa monia joukkueita eteenpäin ja joka vuosi on nähtävissä huimaa kehitystä. Lisäksi on hauskaa, kun on paljon hyviä kavereita myös muissa hyvissä joukkueissa.

Eliten terveiset muille joukkueille:
Tsemppiä kaikille viimeisiin treeneihin, Tampereella nähdään!

Eliteä voi seurata facebookin fanisivulla.

Eliten väännöt Solvallan leiriltä.

Huutopyramidia Solvallan leiriltä.


Eliten kapteenien haastattelut:

Nimi: Anna Halme

Ikä: 17

Rooli joukkueessa: Kapteeni, yläihminen

Kuinka kauan olet harrastanut ja miten aloitit ?
Olen harrastanut cheerleadingia jo yli 5 vuotta. Kiinnostuin lajista kun yksi kaverini aloitti sen ja sai houkuteltua minutkin aloittamaan. Ja hyvä niin. :)

Kilpailut ja meriitit:
Super Cheer 2006 hopeaa, SM 2007 kultaa, EM 2007 kultaa, SM 2008 hopeaa. EM 2008 kultaa, ICU-karsinta 2008: 3. sija, SM 2009 kultaa, IASF Worlds 2009: 11. sija, EM 2009 kultaa, ICU-karsinnat 2009: 4. sija, SM 2010 pronssia
 
Mikä on parasta cheerleadingissa ?
Mahdollisuus kehittyä jatkuvasti ja ylittää itsensä. Myös kisat ja ihana seura!
Mitä mieltä olet Elitestä ja mikä siinä on parasta ?  
 Elite on vahva ja taitava joukkue täynnä ihania, rohkeita tyttöjä. Parasta Elitessä on se, ettei tarvitse esittää mitään, vaan saa olla oma itsensä ja onnistumisista iloitaan.



Nimi: Riia Mikkola

Ikä: 18

Rooli joukkueessa: Kapteeni, takanostaja

Kuinka kauan olet harrastanut ja miten aloitit cheerleadingin ?
Olen harrastanut cheerleadingia 6 vuotta, aloitin syksyllä 2004. Olin kuullut lajista tutuilta ja katsonut elokuvia, ja kiinnostukseni heräsi. Tunsin HAC:n minijoukkueen valmentajan, joten selvitin milloin joukkue treenaa ja menin vain mukaan treeneihin.

Kilpailut ja meriitit ?
Olen kilpaillut yhteensä 18 kilpailuissa. Parhaat saavutukseni ovat junnuissa EM-kulta 06, SM-kulta 07, sennuissa SM-kulta 09, EM-kulta 09, ja ryhmästuntissa SM-kulta 2010.

Mikä on parasta cheerleadingissa?
Tässä lajissa on niin paljon tunnelatausta. Lisäksi voi kehittyä koko ajan paremmaksi, eikä tähän kyllästy. Akrobatia ja stuntit ovat suosikkejani.

Mitä mieltä olet Elitestä ja mikä siinä on parasta ?

Elite on todella suuri osa elämääni. Parasta Elitessä on mieletön fiilis treeneissä ja se, että kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Joukkuekavereihin voi luottaa ja tietää, että kaikki on sydämellään mukana. 



kuvat / photos © HAC Elite