torstai 18. marraskuuta 2010

SM-karsintojen jälkifiilistelyä

SM-karsinnat hurahtivat ohi ja niin kauan kun niitä odotettiinkin. Olin itse katsomassa molempina päivinä ja täytyy sanoa että petyin hieman, mutta olihan siellä ihan mukavaakin. Laitan nyt tälläisen pienen mietekokoelman kisoista kokonaisuudessaan, ja luultavammin viikonloppuna voin kirjoitella ainakin top 5 joukkuekohtaista palautetta, jos suinkin ehdin.

Yleisesti kisat olivat onnistuneet mutta joissakin järjestelyissä olisi hieman ollut parannetavan varaa. Musiikkilaite reistaili ja katsomo sai pidellä korviaan. Avajaiset olivat hieman tylsät, eikä siinä ollut sellaista fiilistä kuin aikaisemmin. Myös juontajasta tarvitsee sanoa sen verran, että omituista. Olisi voitu palkata kunnon juontaja eikä tuollaista jääkiekkokuuluttajaa joka ei lajista tiennyt ei yhtään mitään.

Naisten sarjaa ja naisten suorituksia olen odottanut kauan ja vihdoinkin kun pääsin ne näkemään, jouduin hieman pettymään. Vain 3 puhdasta ohjelmaa, hurjan näköisiä alastuloja ja jotkut stunteista vain jätettiin tekemättä. Suorastaan täytyy sanoa että mitä ihmettä oikein naisten tasolle on tapahtunut ? Kisoissa selvästi arvostettiin siistiä ja helppoa ohjelmaa ennemmin kuin vaikeaa ja epäsiistiä. Mutta kysymys kuuluukin aikovatko tuomarit jatkaa samaa linjaa myös SM-kilpailuissa, sillä jos niin ei ainakaan EM-kisoissa tulla haastamaan Norjaa siistillä, mutta helpolla ohjelmalla.Toivon suuresti että joukkueet saavat hiottua ohjelmiaan varmoiksi ja siisteiksi, ja helpottavat mieluummin hieman stuntteja ja tähtäävät puhtaisiin suorituksiin SM-kilpailuissa. Joukkueista vielä sen verran että muutaman joukkueen taso näytti hieman laskeneen ja nousihan sieltä esiin muutama joukkue jotka selvästi ovat kehittyneet todella paljon! Mukavaa nähdä välillä uusia joukkueita kärjessä.

Junioreiden sarjassa odotin erittäin kovaa tasoa ja huimalta meno näytti. Onneksi saatiin nähdä suurimmalta osalta junioreista puhtaita ohjelmia! SM-kilpailuihin selvisi joukko erittäin taitavia joukkueita, saadaan varmasti huikea SM-finaali aikaiseksi, sillä kuka vain voi yllättää. Mielestäni 5 kärki erottui hieman muista joukkueista, mutta kyllä loputkin 9 olivat hyviä. Mukava nähdä kuinka junioreiden taso on noussut todella korkealle, ja kaikki tekevät lähes samantasoisia juttuja. Erottavana tekijänä alkaakin olemaan oikeastaan vain akro, hypyt ja tiukkuus sekä esiintyminen. Itse en olisi välttämättä 5 kärkeä tuollaiseen järjestykseen laittanut, mutta tuomarit osaavat hommansa, joten ei sovi valittaa. Muutaman joukkueen taso ja suoritus jäi hieman pettymykseksi, mutta myös muutamat joukkueet onnistuivat yllättämään oikein toden teolla. Pisteitä kun katsoo niin huomaa selkeitä eroja kärjen ja häntäpään välillä, mutta tässä on vielä aikaa kehittyä. Odotan SM-kisoissa erityisesti junioreiden cheer-sarjaa, sillä kuten sanoinkin aikaisemmin kuka vain voi yllättää ja kehittyä huimasti näiden muutaman viikon aikana ja saada ohjelman sellaiseen kuntoon.

Cheer Seka-sarjoissa nähtiin kunkin joukkueiden tasoisia suorituksia ja niitä oli mukava katsoa. Aikuisissa joukkueiden välillä on vielä selvä ero, ja kaikki tietävätkin ketä sitä kärkeä oikein hallitsee ;)
Junioreissa kahden joukkueen välinen kamppailu ei oikein näkynyt, erottui joukkeiden taso todella selkeästi.

Tanssi sarjoihin en oikeastaan kiinnittänyt niinkään huomiota, sillä seuraan oikeastaan vain cheer sarjoja kriittisellä silmällä ja jätän tanssin arvioimisen niille jotka siitä oikeasti jotain ymmärtävät. Sen verran voin kuitenkin sanoa että hienoja tansseja nähtiin ja muutamat joukkueet ovat kehittyneet hieman, tietenkin ennakkosuosikit pitivät taas pintansa !

Kaikille SM-kisoihin päässeille joukkueille oikein paljon onnea ja tsemppiä treenailuun, Helsingissä nähdään sitten finaalien merkeissä ja siellä kaikki peliin, kenellä vain on mahdollisuuksia menestyä !

Kaikki tulokset täällä.
Videoita Youtubessa: täällä & täällä 

10 kommenttia:

  1. Sivukommenttina pakko sanoa, että mua ihmetyttää nää nettikeskustelut karsintojen jälkeen siitä, että tuomarit ovat jotenkin väärässä tai epäonnistuneet työssään karsinnan aikuisten päivänä...

    Ja edelleen musta on suuresti omituinen keksintö se itkuvirsi nyt harrastajien keskuudessa, että "nytkö halutaan kv-kisoihin helppoa ja varmaa"! No ei varmasti haluta, mutta ongelma lienee nyt karsinnan osalta ainakin siinä, että sinne kv-kisoihin halutaan vaativaa ja puhdasta. Ja kun sitä nyt ei valitettavasti nähty Tampereella, niin huono homma. Ja sehän on mahdollista korjata sm-kisoihin, joten siksikin tuo itku mitä tuolla teinien foorumeilla näkee on ihan mahdotonta! Ihmisillä on joku ihmeen harhakäsitys, että kv-kisoihin pitää lähettää joku vaativia temppuja tekevä joukkue ja toivoa että ne onnistuu tsägällä kisapaikalla (ja siis näinhän se takavuosina olikin!).

    Nykyään se ei enää mee niin ja Norja tekee vaativia ja puhtaita suorituksia taidolla ja toistuvasti - Aivan kuten Suomenkin huippujoukkueidenkin pitäis tehä. Se miksei ne tee niin on taas aivan eri kysymys: Onko valmentajat tehneet liian vaikean ohjelman josta ei vaan suoriuduta vai ottaako kisajännitys niin pahasti vallan, että vaativat temput epäonnistuvat juuri silloin, kun niiden pitäisi mennä? Vai onko se harjoittelun puutetta? NÄMÄ on niitä kysymyksiä, joita pitäisi miettiä tosissaan, ei se millaisia joukkueita kv-kisoihin menee. Kun kärkijoukkueet hoitaa homman kotiin ja tekee niitä puhtaita vaativia suorituksia kisamatolla, niin asiahan on kunnossa ;-).

    Tällain kans jo vuosia lajia katsojana seuranneena ihan oikeesti nyppii tää nykyajan trendi, että itketään aivan vääriä asioita kun pitäis miettii asioiden todellisia ongelmia.

    Ja jotenki tuntuu, et noita joukkueita ei enää valmenneta lainkaan sekä voittamaan että häviämään, sellasta sotkua tuol taas kirjoitellaan. Ku häviäminen tai osittainen epäonnistuminen ei oo musta huono asia lainkaan, varsinkaan sm-karsinnassa, koska se kannustaa treenaan entistä lujemmin seuraavat 4 viikkoa ja onnistumaan sittn, kun ihan oikeesti on tosi kyseessä sm-finaalissa! Tulipa pitkä teksti :-).

    VastaaPoista
  2. Kiitos pitkästä kommentistasi. Tuossa on paljon järkeä ja hyviä asioita. Kuitenkin jotkut kiinnittävät eri asioihin huomiota ja ajattelevat eri tavalla kuin toiset. Mukavaa kuulla muidenkin mielipiteitä. Sain kommentistasi ehkä uuden tavan arvostaa eri asioita :-)

    VastaaPoista
  3. Olisi kiva kuulla kommenttisi sarjojen esimerkiksi top 10 ohjelmista! Top 5 on vähän liian lyhyt ainakin sennusarjasta mielestäni, koska sen ulkopuolellle jää kuitenkin näissäkin kisoissa tosi taitavia joukkueita ja olisi kiva lukea näistä muistakin joukkueista, kun tuloksienkin mukaan ainakin sijoilla 1-8 ovat olleet niin tasavertaisia :)

    VastaaPoista
  4. Yritän kirjoittaa mahdollisimman monesta joukkueesta, mutta luulempa että aikani ei ihan riitä kovin monen joukkueen kommentoimiseen. Tällä hetkellä olen saanut junnu ja sennu sarjojen top 5 joukkueet kommentoitua ja päätin julkaista ne nyt, mutta julkaisenkin ne vasta ensi viikolla kun olen saanut muutaman joukkueen lisää. Huomautan vielä jo näin etukäteen että kommentointini on täysin omia mielipiteitäni näkemäni perusteella. Katson ohjelmat Youtubesta ja sitten minulla on vielä lapulla hieman muistiinpanoja itse kilpailuista, joten joistain joukkueista pystyn kirjoittamaan paremmat kommentit koska on ohjelmat youtubessa + omat muistiinpanot, joidenkin joukkueiden osalta ei löydy ohjelmaa mistään, joten ne kommentoin sitten vain omien muistiinpanojeni ja erittäin huonon muistini avulla !

    VastaaPoista
  5. Eihän niitä puhtaita ja vaikeita ohjelmia saada, jos virheistä ei rokoteta. Esim. junnuilla tämä toimii jo hyvin, sennuilla ei ehkä vielä (paitsi Gorilloilla). Mutta kyllä väärästä/puuttuvasta suorituksesta pitää vähentää pisteitä! Näin on kaikissa arvostelulajeissa, esim. voimistelu tai taitoluistelu. Tavoitteena tällä säännöllä on saada puhtaita ja vaikeita ohjelmia. Kannattaa joukkueiden miettiä, mikä on oma taso, ettei mene hölmöilemään kisoihin. Sitten tästä lähtökohdasta on helpompi vaikeuttaa! Ilman tätä sääntöä taso ei nousisi ikinä, jos haparoinnista ei sakotettaisi. Eikä sellaisella horjuvalla vaikealla ohjelmalla tulla pärjäämään kv-kisoissa.

    VastaaPoista
  6. Kisaako Suomen joukkueet Norjaa vastaan EM-kisoissa, kuten kirjoitit? Norjahan vaihtoi ECU:n ja kisaa Prahassa järjestettävissä EM-kisoissa, kun taas Suomi kuuluu (ainakin tällä hetkellä) ECA:n ja kisaa EM-kisat Slovenian Ljublnanassa. Vai onko sinulla tietoa, että Scl vaihtaisi myös ECU:n alaisuuteen?

    VastaaPoista
  7. J0s katsoo tuolta sivuilta:
    http://www.europeancheerunion.com
    vaikuttaa kyllä siltä, että siitä on tulossa isompi ja varteenotettavampi järjestö? Eli ECA:n EM-kisat on varmaan köyhtymässä?

    VastaaPoista
  8. Anot - Kuten jo kirjoitinkin uuden postauksen tästä uudesta liitosta, ja täytyy sanoa että mitään tietoa vaihtaako SCL liittoa ei ole. Täytyy nyt odotella ja katsoa mitä SCL päättää, mutta joo ECU:sta kaavaillaan Eurooppaan uutta suurempaa liittoa, jonka seurauksena ECA:n EM-kilpailut todellakin köyhtyvät, kun Norja ei ole enää haastamassa Suomea.

    VastaaPoista
  9. Se, että Norja vaihtaa liittoa, ei vielä tee uudesta liitosta parempaa ;-). Melko hassulta kuulostaa, että pykäävät oman em-kisansakin samalle viikonlopulle kuin vanha liitto enkä todellakaan usko että "kaavaillaan suurempaa liittoa", se on varmaan molemmilla liitoilla tavoite? Hyvä vaan että Suomi ei ole ensimmäisten joukossa hyppäämässä tuntemattomaan, better safe than sorry ;-) mun mielestä!

    VastaaPoista
  10. Mä en osaa sanoo tohon naisten tasoon.. Ite oon cyclones eikä mua yhtää itkettäny vaikka hävittii mua nauratti.. ainaki meil oli hauskaa.. kivat kisat oli kova taso alottelia joukkuelle moi

    VastaaPoista

Cheerleading Fansite toivoo saavansa kommenttia asialliseen sävyyn, kiitos :)