torstai 2. joulukuuta 2010

Joukkuehaastattelussa Funky Team Gorillaz



Kuinka monta henkilöä joukkueeseen kuuluu ja kuinka vanhoja ?
Joukkueessa on tällä hetkellä 30 aktiivisesta harrastavaa urheilijaa ja kaksi valmentajaa. Poikia on 18 ja tyttöjä 12. Gorillat ovat iältään 15-26 vuotiaita, pojat ovat vanhimmasta päästä ja tytöt sitten nuorempia.

Kuinka paljon treenaatte viikossa ?
Treenejä on viisi kertaa viikossa jonka lisäksi jokaiselta odotetaan yhtä itsenäistä harjoitusta viikossa. Omaharjoitus voi olla lenkkeilyä, punttisalia tai venyttelyä jokaisen yksilön omien tarpeiden mukaan.

kuva © FT Gorillaz

Millainen on teidän joukkuehenki ?
Joukkuhenki on hyvä ja sen huomaa erityisesti aina vähän ennen kisoja. Myös heti karsintojen jälkeen on mukava nähdä miten hyvin uudet joukkueen jäsenet löytävät paikkansa Gorillana. Meille tulee paljon uusia harrastajia muista seuroista ja muista lajeista, joten on tärkeää, että joukkeesssa on hyvä henki.

Millaiset treenit teillä on ?
Treenit alkaa aina alkulämmittelyllä. Harjoituskaudella se on aina ohjattua ja siihen kuuluu paljon lajinomaisia liikkeitä. Lämmittelyyn saattaa kuulua myös helppoja stuntteja ja akroa. Iso osa treeneistä menee eri cheerin osa-alueiden harjoitteluun riippuen siitä ollaanko matolla ja riittääkö sen päivän treenitilassa katon korkeus heittoihin. Sekajoukkueen heittoja mahtuu tekemään vain korkeissa halleissa. Kisakaudella harjoitusaika menee lähes kokonaan ohjelman tekemiseen. Lopussa kuitenkin aina venytellään itsenäisesti tai ohjatusti, jutellaan ja huudetaan loppuhuuto.

Mistä kausi koostuu ?
Vanha kisakalenteri oli aika tiukka kaikille joukkueille jotka saivat edustuspaikkoja kansainvälisiin kisoihin. Kisoja oli ripoteltu pitkin vuotta ja kokoajan piti olla tekemässä uutta kisaohjelmaa. Nyt on helpottanut sen verran, että alkukevät on rauhoitettu peruskuntokaudelle ja uuden oppimiselle. Loppukeväästä alkaa sitten pitkä kisakausi jos saa paikan MM-, PM- ja EM-kisoihin. Syksyllä edessä on SM-karsintakisat ja SM-kisat. Onneksi Gorillat ovat aktiivisia harjoittelemaan itsekseen uusia stuntteja ja akroa. Lomia pidetään aina kun on mahdollisuus, mutta joukkueelta kysyttäessä kukaan ei halua olla erossa lajista kahta viikkoa pidempään.

kuva © FT Gorillaz

Saavutukset ?
Gorillat ovat voittaneet Suomen Mestaruuden 10 kertaa peräkkäin 2010 mennessä. Euroopan Mestaruuksia on neljä ja MM-kisoissa parhaat saavutukset ovat IFC liiton ajalta pronssi ja ICU liiton aikana neljäs sija. Joukkueen jäsenillä on lisäksi useita kärkisijoituksia paristuntsarjassa Suomesta ja kansainvälisistä kisoista.
 
Millä mielin lähdette SM-kisoihin ja mitkä tavoitteet ?
SM-kisoissa on tarkoitus tehdä sama ohjelma kuin karsinnoissa, mutta muutamiin juttuihin tulee vähän vaikeutusta. Kisajoukkue on muuttunut osittain karsintakisoista, koska Tampereella kisaamassa oli muutama ihan uusi joukkueen jäsen. He saivat kisoista onnistuneen kokemuksen ja pääsivät heti kisaamiseen makuun ilman turhia paineita. SM-kisoissa tavoite on tehdä puhdas ohjelma.

Mitä mieltä olette Suomen sekajoukkueiden tasosta tällä hetkellä ? Ja mitä mieltä sitten vaikkapa Norjan tai Ruotsin tai jonkun muun Euroopan maan sekajoukkueista ?
Suomessa sekajoukkueiden taso on huimassa nousussa. Toivotaan kovasti, että olemassa olevat joukkueet pysyvät kasassa, koska kokemus tuo ohjelmiin vielä vaikeampia elementtejä. Lisäksi olisi hienoa jos lisää poikia tulisi lajin pariin ja että sekasarjaan saataisiin yhtä paljon osallistujia kuin naisten sarjaan. Toivomme, että muut sekajoukkueet uskaltavat pyytää meiltä apua jos haluavat kehittää mm. paristunt-taitojaan.
Norjassa sekajoukkueiden taso on myös noussut, mutta välillä tuntuu, että siellä panostetaan enemmän naistenjoukkueisiin. Norjan sekajoukkueen vahvuus on poikien akrobatia. Saksalaiset ovat todella taitavia paristunteissa.

kuva © FT Gorillaz


Gorilloita pääset seuraamaan facebookista
Tai joukkueen nettisivuilta


Funky Team Gorillaz urheiljoiden haastettalut:

kuva © FT Gorillaz


Nimi:
Lilli L.
Ikä:
15 v.
Rooli joukkueessa:
nousija
Kuinka kauan olet harrastanut ja miten aloitit ?
Olen harrastanut n. viisi vuotta. Aloitin cheerleadingin tuttavani kautta, hän harrasti jo lajia ja minä innostuin siitä mukaan.
Kilpailut ja meriitit:
Jr. Ryhmästunt: 08 SM 1#, 08 EM 2#, 09 SM 2#, 09 EM 3#
Jr. Tytöt: SM 09 2#, EM 09 3#, SM 10 4#
Mikä on parasta cheerleadingissa ?
Parasta on se kun laji on niin monipuolista ja koska siinä on paljon harjoiteltavaa ja paljon saavutettavaa. Myös joukkue, jonka kanssa treenataan tekee sen, että jaksaa käydä treeneissä ja siellä on kivaa.
Mitä mieltä olet Gorilloista ja mikä siinä on parasta ?
Pidän siitä, koska se on pirteä ja yhtenäinen joukkue. Missään treeneissä ei ole tylsää, koska on mahtava porukka taidokkaita ihmisiä joilla on samat tavoitteet.

kuva © FT Gorillaz


Nimi:
Nico S.
ikä:
23 v.
Rooli joukkueessa:
pohja
Kuinka kauan olet harrastanut ja miten aloitit?
Alotin cheerleadingin 2006 SM-kisojen jälkeen. Alottamisen syynä oli kun nilkka meni rikki fudiksessa ja siirtyminen miesten joukkueeseen peruuntui. Cheerin löysin kavereiden kautta ja lukiossa oli aika paljon cheerleadereita. Laji oli sinäänsä entuudestaan tuttu, koska olen käynyt katsomassa kaikki SM-kisat vuodesta 2002.
Kilpailut ja meriitit:
SM-kisat: 2007, 2009, 2010 (2008 jäi väliin kun olin intissä). MM- kisat: 2007 ja 2009. EM-kisat: 2006 ja 2010 (2008 jäi myös väliin intin takia) Kaikista SM- ja EM-kisoista on tullut kultaa. MM- kisoista on tullut kerran pronssia ja kerran 4 sija.
Mikä on parasta cheerleadingissa ?
Parasta lajissa on se, että aina voi oppia uutta ja aina voi olla parempi jollain osa-alueella, melkeen ikinä ei ole sellasia treenejä jossa ei tajuisi tai oppisi jotai uutta.
Mitä mieltä olet Gorilloista ja mikä siinä on parasta ?
Gorillat on aivan loistava porukka, joka kannustaa oppimaan koko ajan jotain uutta ja auttaa toisiiaan kehittymään. Kaikilla on omat vahvuusalueet joissa voi sitten auttaa toinen toistaan.
Gorilloissa on hyvää myös se, että joukkueessa kaikki otetaan vastaan lämpimästi. Kaikki vaan karsimaan joilla on mielenkiintoa sekajoukkueessa kisaamiseen. Karsinnat on SM-kisojen jälkeen ja kaikki -96 tai aiemmin syntyneet voivat karsia.

kuva © FT Gorillaz


Nimi:
Sami K.
Ikä:
22 v.
Rooli joukkueessa:
pohja
Kuinka kauan olet harrastanut ja miten aloitit ?
Karsin Gorilloihin elokuussa 2009, mutta olin puoli vuotta sivussa loukkaantumisen takia. Sen jälkeen olen päässyt hyvään treenivireeseen ja ollut mukana aktiivisesti. Hyvä ystäväni aloitti joukkueessa ja tulin lajin pariin hänen mukanaan. Painavin syy kuitenkin on lajin monipuolisuus mm. akrobatia, stuntit, heitot ja pyramidit.
Kilpailut ja meriitit:
Kisasin esinmäisen kerran SM 2011-karsintakisoissa.
Mikä on parasta cheerleadingissa ?
Parasta on joukkueen kanssa treenaaminen ja kehittyminen, kisamatkat ja onnistuminen ja uuden oppiminen!
Mitä mieltä olet Gorilloista ja mikä siinä on parasta ?
Gorilloitten kanssa treenaaminen ja kisaaminen on parasta. En vaihtas päivääkään! Gorilloissa parasta on älytön joukkuehenki, joukkuetoverit, tahdonvoima ja huippu valmentajat!


5 kommenttia:

  1. Voit ehdottaa joukkuetta josta haluaisit seuraavana haastattelun !
    Ota yhteyttä:
    http://www.formspring.me/cheerfs
    cheerleadingfansite@hotmail.fi

    VastaaPoista
  2. wild sparklesien 5h oli v. 2009 kolmannella sijalla em-kisoissa, ei 2. :)

    VastaaPoista
  3. niinhän siinä lukee? :)

    VastaaPoista
  4. "Jr. Ryhmästunt: 08 SM 1#, 08 EM 2#, 09 SM 2#, 09 EM 2#"

    tuossahan on laitettu 2. sija :--D sanoin, että 5h.

    VastaaPoista
  5. vastaukset on suoraan kopioitu, joten vastaajalla itse käynyt virhe :) mutta oli kyllä siis #3 ei #2 !

    VastaaPoista

Cheerleading Fansite toivoo saavansa kommenttia asialliseen sävyyn, kiitos :)