tiistai 14. joulukuuta 2010

Kolme huikeaa - Yksi Paras

Arvostelen nyt vain Tyttöjen Ryhmästunt sarjasta top 3. Kuten otsikkokin kertoo nähtiin 3 huikeaa esitystä joista kuitenkin yksi ylitse muiden.

Kaikki tulokset:

(joukkue, pisteet, sijapisteet, tulos, vähennykset & syy)
1 Funky Team Sparkles 216 1,0 1
2 Northern Lights Pearls 189 2,2 2
3 Turun Cheerleadingseura Smash Tigers 181 2,8 3 3 15 1x epäonnistunut stuntti

4 Crocodiles Pomegranates 171 4,0 4
5 Kauhajoen Karhu K-Cheer Baby Dazzle 108 5,4 5
6 Kirkkonummen Tanssiyhdistys Bananas 110 5,6 6
7 Kauhajoen Karhu Diva Dazzle 86 7,0 7 6 30 2x epäonnistunut stuntti
8 Porin Naisvoimistelijat D-Five 11 8,2 8 12 60 4x epäonnistunut stuntti
9 Jaguars Stardust -5 8,8 9 12 60 3x epäonnistunut stuntti,1x sopimaton esiintymisasu(kengännauhat auki)
N/A CheerTeam Phoenix WildBirdies 0 Hylätty Hylätty 0 0 Kielletty liike (hylkäys)


FT Sparkles (video)

Alun tic tocit hieman laiskan näköiset. Tupla kierre todella siisti. Korkea basketti heitto ja nopea & siisti toe touch. Potkukierre todella korkea ja siisti. Nousijan vaihtamisesta yleensäkään ryhmästunt ohjelmassa en pidä. 360* cupie hieman horjuva ja epävarma. Pysyy aika kauan cupiessa ja siitä tuleva voltti hieman epävarma ja epäsiisti. Kamalan kauan vilkuteltiin skorpparissa. X-kierreheitto todella korkea ja siisti. Taas nousijan vaihto, josta en edelleenkään pidä. Siistit stretsit ja skorppari. Skorpparin alastulo hieno.(Näyttää olevan suosittu tänä vuonna tuontapaiset) Jouskari venyvä ja hieno heitto pois ja mukava rento lopetus. Kaiken kaikkiaan siisti ohjelma ja esiintymistä hyvin. Hieman horjumista ja heilumista & epävarmuutta havaittavissa. Basketit todella korkeita ja siistejä. Yllin vaihdosta en pidä sillä mielestäni stunttiin kuuluu 1 nousija & 4 nostajaa. Olisin kaivannut ohjelmaan hieman enemmän vaikeutta ja nopeatempoisuutta. Stunteissa pysyttiin todella kauan ja jatkuvuus oli hidasta. Turhia taukoja ennen stuntteja. Mutta kyllä oli kullan arvoinen suoritus kuitenkin.

NL Pearls (video)
Alun potkukierre todella korkea ja siisti. Alun liberty yhdistelmä hieman horjuva ja selvästi jää stretsi ottamatta, kierre epäsiisti. Skorppa vaihto vääntöön, siisti ja alastulo todella mukava. (Mikä mahtaa olla kyseisen alastulon nimi? Näyttää olevan tosi suosittu tänä vuonna!) Flikki koppiin josta jatkuukin basketti? Heitto korkea ja siisti. Voltti matala ja epäsiisti. Voltin jälkeinen extension-spagu-extension ja tuplakierre hieman epäsiistin näköinen. Seuraavasta heitosta jää hieman epäselväksi pitikö siihen tulla X-kierre vai ?  Odotetaan kauan jonka jälkeen 360 cupie kuitenkin horjuva, vaikka siihen saatiin valmistautua. Vaihto stretsiin horjuu, mutta alastulo hieno kuitenkin hieman hidastempoinen. Pike heitto hieno mutta hieman matala. Venyvä jouskari ja hieno vaihto vaakaan.  Lopetus perus rento nivusseisonta. Ohjelma kokonaisuudessaan ihan hyvä, hieman epäsiisti ja epävarman näköisiä juttuja. Esiintymistä olisin myös kaivannut enemmän. Olisi saanut olla kyllä hieman nopeatempoisempi ohjelma.

TCS Smash Tigers (video)

Todella korkea ja siisti alkuheitto. Todella upea ja vaikea 1,5 kierre stretsi jonka tytöt saavat näyttämään helpolta. Tic tocit hieman horjuvat. Vaaka alastulo todella hieno ja nopea. Skorppari + kierre todella siisti. Todella korkea ja siisti potkukierre. Hieno vaihto stretsiin josta siisti potkukierre. 360 toe touch hieman epäsiisti ja jäi hieman selälleen. 360 cupie siisti ja varman näköinen. Heitto selälleen josta jatko harmittavasti epäonnistuu. Hyvä keräys ja hieno pike-x heitto. Siisti toss-heitto cupieen josta kiva jatko stretsiin. Stretsistä hieman horjuva vaihto vääntöön. Väännön kierre lähtee suoraan käsiltä. Siisti jouskari + kierre.  Korkea toe touch heitto ja hieno lopetus. Ohjelma kokonaisuudessaan hieno ja todella vaikea. Myös todella nopeatempoista, ei odoteltu turhaan ja silti stuntit onnistuivat. Harmittava epäonnistuminen, jonka takia menetettiin SM-hopea ja EM-edustus jonka tytöt olisivat tällä suorituksella ansainneet.

Top 3 taso oli erittäin korkea ja kaikista ohjelmista löytyi paljon samoja juttuja. FT:n ja NL:n puhtaat ohjelmat olivat siistit, mutta selkeästi hitaammat kuin TCS:n ohjelma johon mahtui myös yksi ikävä epäonnistuminen.
Pisteistäkin huomaa selkeän eron FT:n viedessä voiton melkein 30pisteellä NL:ltä. Jos TCS olisi onnistunut ohjelmassaan puhtaasti olisivat heidän pisteensä olleet 196 joka olisi riittänyt hopealle, ei kuitenkaan haastanut FT voittoon, vaikkakaan pisteet eivät määrää järjestystä. Sijaluvuissa myös selkeä ero FT 1, NL 2,2, TCS 2,8.

Onnea kaikille kolmelle 5H:lle mitaleista, ja FT & NL :lle EM-edustuksesta.

12 kommenttia:

  1. ootko arvostelemas viel muita sarjoja?

    VastaaPoista
  2. tarkoituksena olisi arvostella ainakin jokaisen sarjan top 3.

    VastaaPoista
  3. kiva juttu! antaa palaa vaan, näitä on aina kiva tylsyyksissään lukea :)

    VastaaPoista
  4. Olis kiva saada arvosteluja muistakin kun top3:sta. Esimerkiks jos sarjoissa oli jotain yllättäjiä...

    VastaaPoista
  5. EM-edustuksia ei ole vielä päätetty, joten olisi kiva, jos niistä ei vielä hehkutettaisi. Eka ja toka kyllä todennäköisesti ne saa, mut SCL päättää kuitenkin edustajat.

    VastaaPoista
  6. edellinen anonyymi - totta! voisiko scl päättää esimerkiksi niin, että lähettäisi em-kisoihin smmeissä 3. sijalle tulleen kilpailijan 2. sijaan? tai tyyliin jotain sellasta, että kaikki tietäisi 6. sijalle tulleen joukkueen olevan oikeasti parempi kuin 2. tulleen ja sen takia huonommalle sijalle sijoittuneet laitettaisiin silti edustajaksi? en siis nyt yritä viitata mitenkään tähän sarjaan, vaan ihan yleensä.

    VastaaPoista
  7. Periaatteessa voisi päättää, tällaista ei ole tosin koskaan tapahtunut ja jos tällaista tapahtuisi, uskoisin, että siitä tulisi aivan todella iso vastustus jäsenistöltä. Sääntöjen mukaan SCL:n hallitus päättää edustuspaikat, mutta missään ei sanota, että niiden pitäisi olla SM-kisojen parhaat.
    "SCL nimittää edustajat EM- ja MM-kilpailuihin sekä muihin vastaaviin maakiintiöitä sisältäviin kilpailuihin järjestävän
    tahon sääntöjen mukaisesti. Kilpailuun osallistuvien joukkueiden tulee olla Suomen Cheerleadingliiton jäseniä. SCL:lla
    on oikeus perustelluista syistä evätä jäsenseuraltaan osallistumisoikeus kansainvälisiin kilpailuihin, tai pyytää selvitystä
    tai lisänäyttöjä ko. joukkueelta edustusoikeuden myöntämiseksi." (ote kisasäännöistä)

    Joskus on tainnut käydä niin, ettei esim. tokaksi tullut ole saanut edustusoikeutta, koska ei ole ollut "edustuskelpoinen". Ainakin yksilösarjoissa on silloin joskus, kun niitä oli, toimittu näin.


    Mutta tuohon "kaikki tietäisivät 6. sijalle tulleet olevan parempi kuin 2. sijalle tulleen". Ei se 6. ollut parempi, koska oli vasta kuudes. PISTE. Se oli niissä kisoissa huonompi ja se pitää vaan hyväksyä. Jos tuolle linjalle mentäisiin, niin koskaan ei loppupään joukkueet voisi kehittyä ja nousta korkeille sijoille, koska kaikki vain olettaisivat, että kyllä ne 6. oli oikeasti parempia, nyt noi toiset vaan tuli tokaksi. Suomessa on taso jo niin korkeella, että voisi sanoa, että kaikki top10:ssa olevat joukkueet on todella hyviä verrattuna monen muun maan top10:iin. Ja tämän takia kärkivitosen sijat vaihtelee ja voi olla miten päin vain. Niin kuin kaikessa muussakin urheilussa.
    Toiset onnistuu toisissa kisoissa ja toiset toisissa. Se pitää meidän suomalaistenkin cheerleadereiden hyväksyä ja olla iloisia kilpailujen menestyjien puolesta ja tsempata heikommille sijoille jääneet seuraavissa kisoissa menestyjien joukkoon. Tää palvelee kaikkia meitä tason nousuna :)

    Tulipa vuodatus.

    VastaaPoista
  8. okei kiitos paljon viestistäsi, selvensi kyllä asioita paljon! :) tiedätkö vielä, että millon nää edustuspaikat sitten jaetaan ja tuleeko tieto jonnekkin scl:n sivuille vai ihan suoraan vaan niille seuroille?

    VastaaPoista
  9. voisiko esimerkiksi tässä sarjassa smash saada em edustuspaikan jos tuomarit niin päättäisivät? mielestäni tytöt olisivat sen ansainneet

    VastaaPoista
  10. no kuka tahansa voisi saada edustuspaikan. ei ole missään kirjoitettu, että sen pitäisi olla sarjan 1 ja 2. Toki kirjoittamaton sääntö on että 1 ja 2 menee em-kisoihin, mikä on ihan oikein. tällä kertaa smash ei ollut eka tai toka, niin eivät tod.näk. ansainneet paikkaansa em-kisoihin. Tekivät liian vaikean stuntin, josta tuli vähennyksiä. ens kerralla sitten puhtaasti ja em-paikka haltuun :) kyllä munkin mielestä moni joukkue myös ansaitsisi paikan em-kisoihin mut niitä voi antaa vain kaks per sarja.
    myöskään missään ei ole vielä vahvistettu että timantit/gorillat/dt tanssi pääsisivät mm-kisoihin.

    elämä on raakaa, joku voittaa ja joku jää karvaasti ilman em-paikkaa. Tää kuuluu urheiluun. ei tässä voida mennä silleen, että "mun mielestä ne ois ansainneet".

    VastaaPoista
  11. "SCL nimittää edustajat EM- ja MM-kilpailuihin sekä muihin vastaaviin maakiintiöitä sisältäviin kilpailuihin järjestävän
    tahon sääntöjen mukaisesti" usein sääntöjen mukaisesti tarkoittaa 1. ja 2. sijoille tulleita.

    Ja just kahen parhaan joukossa olevat joukkueet on sen em-paikan ansainneet, sillä ne ansaitaan kisasuorituksella eikä sillä että tytöt ois tosi hyviä, JOS ne ei ois tiputtanu.

    VastaaPoista
  12. hyviä kommentteja kaikilla ! joo samaa mieltä kyllä tosta että ei noista em paikoista kannataisi etukäteen hurrata kun ei niitä oo vielä myönnetty mutta kyllähän se aina on ollut niin että 1 ja 2 ne on saanut, ja fiksumpaa laittaa ne sillä tavalla kuin sillee et no laitetaampa noi 3 koska ne oli parempia mut niillä tuli yks pudotus jne .

    VastaaPoista

Cheerleading Fansite toivoo saavansa kommenttia asialliseen sävyyn, kiitos :)