sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Joukkuehaastattelussa, HAC Elite

 Ensimmäisessä joukkuehaastattelussa Naisten Edustusjoukkue,






Kuinka monta tyttöä Elitessä treenaa, ja minkä ikäisiä ? Elitessä on 31 urheilijaa, 3 valmentajaa ja 2 joukkueenjohtajaa. Urheilijat ovat iältään 15-21 vuotiaita.

Kuinka paljon treenejä viikossa ?
Treenaamme 5 kertaa viikossa, yhteensä 11,5h.

Millainen on teidän joukkuehenki ?
Joukkuehenki Elitessä on hyvä! Pyrimme tutustumaan mahdollisimman hyvin toisiimme kauden aikana. Erityisesti kisamatkat, leirit ja jengi-illat kasvattavat joukkuehenkeä ja yhteenkuuluvuutta. Monet tytöt ovat tunteneet toisensa jo mini- tai junnuikäisistä asti ja viettävät paljon aikaa yhdessä myös treenien ulkopuolella. Vanhat eliteläiset huolehtivat aina, että uudet otetaan hyvin mukaan!
Millaiset treenit teillä on ? Mitä teette treeneissä jne.
Treenien rakenne riippuu ajankohdasta. Näin kisakauden alla harjoittelemme lähes pelkästään kisaohjemaan tulevia taitoja. Harjoittelemme koko koreografiaa sekä myös lyhyempiä pätkiä ja yksittäisiä taitoja. Kun ei ole kisoja tulossa treenaamme tekniikkaa ja kartutamme taitoja. Yritämme myös joka treeneissä venytellä, rentoutua tai muulla tavalla pitää huolta palautumisen käynnistämisestä.

Mistä Eliten kausi koostuu ?
Aiempina vuosina ei ole ollut erillistä tekniikkakautta, sillä Elite on usein kisannut syksyllä, kevättalvella ja kesällä. Nyt kilpailukalenterin muutoksen myötä näyttää onneksi siltä, että kisa- ja tekniikka-/kuntokausi ovat selvästi erillään. Näin voimme käyttää enemmän aikaa  uuden joukkueen yhdistämiseen taidollisesti ja psyykkisesti karsintojen jälkeen. Järjestämme kauden aikana useampia leirejä. Tällä kaudella leireiltiin keväällä jenkkivalmentajien johdolla, elokuussa Pärnussa ja lokakuussa kisaohjelmaa viimeistellen Solvallassa.

Saavutukset ?
Useita SM- ja EM- mitalisijoja sekä MM-pronssia vuonna 2001.

Millä mielin lähdette SM-karsintoihin ja mitkä tavoitteet ?
SM-karsinnoissa kisaamme ensimmäistä kertaa uudella ohjelmalla ja hieman uudella joukkueella, joten tavoitteena on SM-paikan lisäksi puhdas ohjelma. Fiilis on hyvä, joukkue luottaa omiin taitoihinsa.

Mitä mieltä olette Suomen naisten joukkueiden tasosta tällä hetkellä ?
Suomessa naisten joukkueiden taso on maailman huippuluokkaa. Tämä on erittäin hyvä asia, sillä kova taso kannustaa monia joukkueita eteenpäin ja joka vuosi on nähtävissä huimaa kehitystä. Lisäksi on hauskaa, kun on paljon hyviä kavereita myös muissa hyvissä joukkueissa.

Eliten terveiset muille joukkueille:
Tsemppiä kaikille viimeisiin treeneihin, Tampereella nähdään!

Eliteä voi seurata facebookin fanisivulla.

Eliten väännöt Solvallan leiriltä.

Huutopyramidia Solvallan leiriltä.


Eliten kapteenien haastattelut:

Nimi: Anna Halme

Ikä: 17

Rooli joukkueessa: Kapteeni, yläihminen

Kuinka kauan olet harrastanut ja miten aloitit ?
Olen harrastanut cheerleadingia jo yli 5 vuotta. Kiinnostuin lajista kun yksi kaverini aloitti sen ja sai houkuteltua minutkin aloittamaan. Ja hyvä niin. :)

Kilpailut ja meriitit:
Super Cheer 2006 hopeaa, SM 2007 kultaa, EM 2007 kultaa, SM 2008 hopeaa. EM 2008 kultaa, ICU-karsinta 2008: 3. sija, SM 2009 kultaa, IASF Worlds 2009: 11. sija, EM 2009 kultaa, ICU-karsinnat 2009: 4. sija, SM 2010 pronssia
 
Mikä on parasta cheerleadingissa ?
Mahdollisuus kehittyä jatkuvasti ja ylittää itsensä. Myös kisat ja ihana seura!
Mitä mieltä olet Elitestä ja mikä siinä on parasta ?  
 Elite on vahva ja taitava joukkue täynnä ihania, rohkeita tyttöjä. Parasta Elitessä on se, ettei tarvitse esittää mitään, vaan saa olla oma itsensä ja onnistumisista iloitaan.



Nimi: Riia Mikkola

Ikä: 18

Rooli joukkueessa: Kapteeni, takanostaja

Kuinka kauan olet harrastanut ja miten aloitit cheerleadingin ?
Olen harrastanut cheerleadingia 6 vuotta, aloitin syksyllä 2004. Olin kuullut lajista tutuilta ja katsonut elokuvia, ja kiinnostukseni heräsi. Tunsin HAC:n minijoukkueen valmentajan, joten selvitin milloin joukkue treenaa ja menin vain mukaan treeneihin.

Kilpailut ja meriitit ?
Olen kilpaillut yhteensä 18 kilpailuissa. Parhaat saavutukseni ovat junnuissa EM-kulta 06, SM-kulta 07, sennuissa SM-kulta 09, EM-kulta 09, ja ryhmästuntissa SM-kulta 2010.

Mikä on parasta cheerleadingissa?
Tässä lajissa on niin paljon tunnelatausta. Lisäksi voi kehittyä koko ajan paremmaksi, eikä tähän kyllästy. Akrobatia ja stuntit ovat suosikkejani.

Mitä mieltä olet Elitestä ja mikä siinä on parasta ?

Elite on todella suuri osa elämääni. Parasta Elitessä on mieletön fiilis treeneissä ja se, että kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Joukkuekavereihin voi luottaa ja tietää, että kaikki on sydämellään mukana. 



kuvat / photos © HAC Elite

2 kommenttia:

Cheerleading Fansite toivoo saavansa kommenttia asialliseen sävyyn, kiitos :)