sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Teamprofile: Dream Team Dancers




Kuinka monta jäsentä joukkueeseen kuuluu?
Dream Team Dancerseihin kuuluu yhteensä 13 tanssijaa. MM-kisajoukkueeseen kuuluu 10 tyttöä ja lisäksi joukkueen mukana treenaa 3 tyttöä, jotka valmistautuvat MM-kisojen jälkeisiin koitoksiin.

Kuinka vanhoja joukkuelaiset ovat?
Joukkueemme ikähaarukka on 21-31-vuotta.

Joukkueen valmentajat:
Valmentajana toimii Jenni Klemola, joka on myös yksi tanssijoista.  Ajoittain  treeneissä käy myös” apusilmiä”, kun Jenni hyppää mukaan kuvioihin.

Kuinka paljon teillä on treenejä viikossa ja kuinka kauan ?
Treenien määrät vaihtelee, riippuen missä vaiheessa kautta ollaan. Tällä hetkellä, kun MM-kisat ovat nurkan takana, treenejä on viisi kertaa viikossa ja treenit kestää 1½-2 tuntia. Mukaan mahtuu myös muutama leirityyppinen viikonloppu.

Millaiset treenit teillä on ja mistä kausi koostuu?
Treenien sisältö vaihtelee riippuen siitä miten lähellä kisoja ollaan. Karkeasti jaotellen kausi koostuu ajasta, jolloin suunnitellaan uutta ohjelmaa, harjoitellaan uusia tekniikoita ja käydään lenkkipolulla kohottamassa peruskuntoa ja pomppuvoimaa. Tämä aika jää usein melko lyhyeksi, koska kilpailut alkaa puskea päälle ja alamme keskittyä enemmän kisaohjelman työstämiseen ja ohjelman hyppyjen ja piruettien harjoittelemiseen.

Saavutukset?
Dream Team Dancers on saavuttanut seisemän SM-kultaa, MM-pronssia vuosina  2010, 2009 (ICU) ja MM-hopeaa 2007, 2005 ja saavutuksiin kuuluu myös kaksi EM-kultaa ja EM-hopeaa.


Millä mielin lähdette kauteen 2011 ja mitkä ovat tavoitteet?
Hyvillä mielin ja jännityksellä odotamme mitä kaikkea kausi tuokaan tullessaan. Joukkueemme kannalta SM-kisojen siirtyminen joulukuulle on hyvä asia, sillä MM-kisoihin valmistautumiseen on jäänyt enemmän aikaa. Tavoitteemme on kehittyä yhdessä  joukkueena ja saada aikaan ehjiä ja onnistuneita kisasuorituksia.

Mitä mieltä olette Suomen tanssijoukkueiden tasosta tällä hetkellä ?
Taso Suomessa paranee koko ajan. Laji on kehittynyt entisestään ja uusi lajiliitto on tullut myös uusia tuulia lajiin, joka näkyy myös Suomessa yhä enemmän.

Miten MM-treenaus on lähtenyt käyntiin ?
Hyvin. Ohjelmaan on saatu uusia kivoja juttuja  ja koko joukkueella on jo kova tahto päästä MM-lavalle näyttämään taitonsa. Kisakuntoa kohotetaan ja ohjelmaa hiotaan ja viilataan.

Millä mielin ja tavoittein lähdette kisoihin ?
Mitalijahtiin olemme  tänäkin vuonna lähdössä, emmekä halua tyytyä huonoimpiin sijoituksiin kuin kahtena viime vuotena. Tavoitteena on olla Euroopan paras joukkue. Tavoitteena on myös tehdä yhdenaikainen, energinen ja onnistunut kisasuoritus.



Miten olette kasanneet ohjelman rungon, onko se kokonaan ihan uusi vai esim. SM-ohjelman runko ?
Ohjelman runko on sama kuin SM-kisoissa, mutta joitakin kohtia on paranneltu ja muutettu. Lisäksi tanssijoiden paikkoja ja kuvioita on jonkin verran muokattu, sillä tanssijoita on eri määrä kuin SM-kisoissa. Lisäksi tekniikka osioihin on tullut lisää vaikeutta.

Millä perusteella kisajoukkue on valittu ja kuinka monta tyttöä siihen kuuluu ?
Tämän vuoden kisajoukkueeseen kuuluu 10 tanssijaa. Enemmänkin tyttöjä olisimme kisajoukkueeseen halunneet, mutta muutama tyttö joutui jättäytymään pois tämän vuoden kisoista.

Miten matkaatte Floridaan ja kuinka kauan viivytte siellä sekä miten olette saaneet rahoituksen matkaan ?
Suurin osa joukkueesta matkaa Orlandoon  tekemällä välistopin New Yorkissa. Orlandoon saavumme koko kisajoukkueen voimin kisaviikon  tiistaina. Kilpailu-urakka on osaltamme ohi vasta sunnuntaina, koska osallistumme ICU:n  MM-kisojen lisäksi myös IASF Worlds kilpailujen International Pom-sarjaan. Kisaviikonlopun jälkeen jatkamme vielä lomailua palmujen alla…=). Olemme saaneet apua matkan rahoitukseen muutamilta sponsoreilta ja SCL:tä. Jokainen reissuun lähtijä joutuu kuitenkin laittamaan rahaa myös omasta pussistaan.


Terveiset muille joukkueille ja lukijoille:
Treeni-intoa kaikille joukkueille ja Suomen MM-edustusjoukkueille. Huhtikuussa päästään taas edustamaan ylpeänä maatamme ja näyttämään mistä suomalaiset cheerleaderit on tehty.


Nimi : Hanna Vataja
Ikä : 26
Harrastusvuodet: 3 ½ vuotta

Missä joukkueissa olet harrastanut ?
Dream Team Dancers

Miten aloitit cheer tanssin ?
Lopetettuani kilpa-aerobicin kaipasin uutta ja haastavaa harrastusta. Dream Team Dancers haki uusia tanssijoita joukkoonsa ja osallistuin heidän järjestämäänsä karsinta-tilaisuuteen.

Mikä lajissa on parasta ?
Lajin haastavuus ja monipuolisuus. Nautin tanssimisesta, esiintymisestä, kilpailuista ja uusien asioiden oppimisesta. Parasta tässä on se, kun näitä kaikkia saa tehdä näin mahtavassa tiimissä.

Saavutukset :
Dream Team Dancersien kanssa kolme SM-kultaa, EM-kulta, EM-hopea ja 2 MM-pronssia (ICU)

Millainen joukkueenne on ja mikä siinä on parasta ?
Parasta joukkueessamme on kaikki mahtavat tyypit ja me yhdessä teemme Dream Teamista joukkueen isolla J:llä! Valmentajamme Jenni Klemola on joukkueen kantava voima, joka vuosi toisensa jälkeen jaksaa panostaa joukkueeseen ja osoittaa luovuutensa ohjelman suunnittelussa.


Nimi :  Saara Salonen
Ikä : 24 vuotta.
Harrastusvuodet: 2,5 vuotta.

Missä joukkueissa olet harrastanut ?
Cheer-tanssin pariin olen siirtynyt tuolloin 2,5 vuotta sitten ja joukkueena on ollut Dream Team Dancers siitä lähtien. Aikaisempia harrastusvuosia on paljon telinevoimistelun ja kilpa-aerobicin parissa.

Miten aloitit cheer tanssin ?
Kilpa-aerobicin lopettamisen jälkeen, sitä yritti miettiä sopivaa harrastusta. Dream Team Dancers- joukkue etsi tuolloin lisää tanssijoita tulevaa MM-kisamatkaa varten ja me näimme vanhan joukkueemme kanssa mainoksen. Menimme Dream Team Dancersien treeneihin karsimaan joukkueeseen.

Mikä lajissa on parasta ? 
Laji on erittäin monipuolinen ja se kehittyy koko ajan. Eli itse pystyy myös kehittymään tanssijana. Itse pidän ehdottomasti myös esiintymisestä ja kilpailemisesta. Ja tottakai tarvitsee lisätä, että kisamatkat joukkueen kesken ovat vuoden kohokohtia. Varsinkin kuukauden päässä häämöttävä MM-kisamatka.

Saavutukset : 
Dream Team Dancersien kanssa kolme SM-kultaa, kaksi MM-pronssia (ICU) sekä kaksi EM-hopeaa.

Millainen joukkueenne on ja mikä siinä on parasta ?
Parasta joukkueessa on ehdottomasti meidän unelmatiimimme ja yhteishenki J. Joukkueemme sisältää erinomaisia  tanssijoita, taitavan valmentajan sekä huumoria ja mahtavia persoonia, ja meiltä ei motivaatiota puutu tavoitteiden saavuttamiseksi. Joukkue haluaa kehittyä yhdessä  ja harjoituksissa on aina hauskaa, vaikka kovaa treenattaisiin!!


kuvat © Dream Team Dancers

seuraa joukkueen MM-blogia osoitteessa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cheerleading Fansite toivoo saavansa kommenttia asialliseen sävyyn, kiitos :)