keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Nordic Championships Cheer All-female top 3

Tässä arvostelut Naisten sarjan kärkikolmikosta. Valitettavasti en millään kerennyt tekemään kaikista, pahoittelen sillä teen samanlaisen myös Nordic Openin naisten ja junioreiden sarjasta.




#1 HAC ELITE
Upea aloitus 9 paikallaan voltilla, hyvä tytöt! Huuto on selkeä ja siihen on helppo lähteä mukaan. Tykkään näistä enemmän chant-huudoista, niissä yleisön on helpompi pysyä mukana. Huutoon oli valittu yksinkertaiset pyramidit, joissa pysyminen näyttää helpolta. Siistit hypyt huudon loppuun, itse en välttämättä huutoon hyppyjä laittaisi, mutta tässä toimii. Huudon jälkeen todella vauhdikas aloitus akrolla. Akrossa nähdään paljon vaikeaa akroa, huomaa selkeästi että joukkue on panostanut akron harjoitteluun. Erityisesti kierrevoltit vetää sanattomaksi. Melko siistit vaihtopotkut stretseihin, joista vaihdot vääntöihin. Tässä kohtaa yksi ryhmä hakee, mutta kuitenkin taistelee ja pysyy ylhäällä. Väännöt ovat kaikilla hieman erinäköiset, joten niitä voisi yrittää saada enemmän samankaltaisemmiksi. Tuplakierteet melko eriaikaiset ja vähän epäsiistit. 360-awet hienot ja hauskat alastulot. Voltit ovat siistit, mutta eriaikaiset. Reisipyrtsi puolkierteellä ylös onnistuu joista sujuvat vaihdot swedish fallsiin. Elite on valinnut ohjelmaan aika peruspyrtsejä. Perussiistit ja korkeat hypyt, ja koko joukkueen taidonnäyte flikeistä, hienoa. Hienot mutta eriaikaiset pikevoltit. Hauska neljän ryhmän heitot, joissa nähdään kolmet eri voltit. Potkutuplakierre lähtee vähän selälleen, muuten hyvä. Perusvoltit suht samanaikaiset ja upea x-kierrevoltti. Vähän huteran näköiset nuo kahden nostajan vaa’at ( joissa kahdessa ryhmässä kolme nostajaa.) Tanssi on taas vauhdikas ja Elitemäinen. Loppuun vielä hieno pyrtsiyhdistelmä ja se on siinä. Mielestäni oikein nappisuoritus joukkueelta, ohjelmaan mahtui hienoja ja vaikeita juttuja, mutta myös eriaikaisuutta. Tyttöjen tekeminen välittyy katsomoon ilona ja intona tekemiseen.


#2 NL DIAMONDS
Huuto alkaa hyvin ja voimakkaasti, selkeä kokonaisuus – saadaan yleisö hyvin mukaan. Peruspyrtsit joista toinen ikävästi epäonnistuu sekä perusvarmat stuntit. Huudon jälkeen ohjelma alkaa reippaasti siisteillä hypyillä ja 15 tytön flikeillä, joista suurin osa flikki-flikkejä. Akro alkaa vauhdikkaasti ja pysyy vauhdikkaana koko ajan. Paljon vaikeita akrosarjoja ja siististi suoritettuna. Maton takaa pistää silmään Northern Lights Diamonds-lakana, joka on kyllä nähty niin monissa kisoissa jo, välillä olisi kiva nähdä jotain uutta. Siistit mutta vähän tylsät vaihdot seuraaville stunttipaikoille, joista nousee siistit stretsit, joissa mukavana lisänä vilkutukset sekä vaihdot vielä jouskareihin. Aika siistit tuplakierteet joukkueella.  Vähän näyttää x-out heitot epäsiisteiltä ja erinäköisiltä, mutta suht korkeat kuitenkin. Sitten nähdäänkin peruspyrtsit, reisiseisonnat ja astumalla, joista voltilla alas. Skorpparit ovat samannäköiset mutta kaipaisin niihin kuitenkin lisää venyvyyttä. Vaihdot vaakoihin joista kaksi ryhmää saa tuplakierteet alas, kahdella ryhmällä nähdään pelkät kierteet ja yhdellä ryhmällä vain suora heitto – näytti vähän vaikeuksia olevan jolloin tuo epäsiisteyttä. Hieno tanssi – juuri sellainen Timanttimainen. ja taas  siistit hypyt. Hyvät pyrtsisarjat, joissa siistit vaihdot ja alastulot. Yhden pyrtsin alastulossa kuitenkin vaikeutta ja nousija putoaa harmittavasti maahan asti. Hyvät mutta ei yhtä siistit suorat voltit kuin edellisellä, kuitenkin yksi ryhmä enemmän. Lopetus siisti ja lopussakin vielä yksi stuntti ei pysy ylhäällä loppuun asti. Ohjelma oli hyvä kokonaisuus johon kuitenkin mahtui paljon epäsiisteyttä ja muutama harmittava tiputus. 


#3 FT WILD FLYERS
Selkeä aloitus myös huudolla. Yleisö pääsee hyvin mukaan. Paljon rekvisiittaa – huiskia, kylttejä & megafonit. Ei kuitenkaan tule sekavaa vaikutelmaa. Vauhdikas aloitus volteilla, joista kuitenkin jää vähän epäselväksi olivatko ne pikevoltit? No korkeat kuitenkin olivat. Hauskat voltit kyytiin ennen vääntöjä ja vaihtoja stretseihin. Yhden ryhmän harmittava pudotus. Hauskat vilkutukset ja liikkumiset toiseen kuvioon. Tuplakierteet lähtevät vauhdikkaasti alas, mutta silti kaksi nousijoista päätyy mahalleen.  Omaperäinen tuuletus ennen akroa. Akro alkaa flikeillä, joista vauhti kuitenkin kiihtyy ja nähdään juoksevaa akroa. Voltteja kuitenkin jään kaipaamaan. Vähän epäsiistit hypyt, mutta siistit flikit. Kiva yhden tytön ”soolo”. Seuraavassa pyrtsisetissä tapahtuu. Ylösmenot vauhdikkaat toinen kuitenkin epäonnistuu. Toinen ryhmä taas liikkuu paljon ja nousija putoaa lopulta. Toinen puoli kuitenkin onnistuu jatkamaan seuraavaan ja käväisee reisiseisonnassa ylhäällä, mutta tippuukin heti alas ja maahan asti. Vähän epäsiistit neljä potkukierrettä, joista odotin tuplakierteitä. Mukavasti saatu laitettua muutamalle tytölle akropaikat tähän ja näänhän ainakin yhden toivomani voltin. Vähän hassu yksi kerävoltti muiden ottaessa skorppareita, joista kuitenkin vaihdetaan A:han. Hauska tanssikokonaisuus, paljon kuvion vaihtoa ja rento lopetus tanssiin. Myös hyvä kokonaisuus, mutta harmittava epäonnistuminen pyrtsisarjassa. Todella taidokas joukkue, mutta ei ihan kahden kärkeen yllä VIELÄ.

(huomiot Note kohtaan; näin raa'asti suomennettuna Line-over = rajanylitys, Set-up overtime= haluaisiko joku auttaa minua ymmärtämään?

Kärkikaksikon taistelu oli todella kova ja jos olisin paikan päällä ollut katsomassa olisi ollut todella vaikeaa arvioida kumpi oli parempi. Elite suoritti ohjelmansa puhtaammin ja piste-eroakin kertyi 10,33 pistettä. 
Ei WF kuitenkaan jäänyt kuin 3,67 pistettä Timanttien perään. Neljänneksi tullut ruotsalaisjoukkueen Hurricanesin ero WF oli myös pieni vain 2,33 pistettä. Twistersin ero toiseen ruotsin joukkueeseen oli 4,33 pistettä.

Huomasin yhden asian kärkikolmikon ohjelmia katsoessani. Jokaiselta löytyi ohjelmasta aika perusstuntteja ja erityisesti pyrtsit olivat todella perustavaraa. Tietysti parempi että on helpompaa ja varmaa, mutta silti pyrtseissä nähtiin harmittavia pudotuksia. Akro näytti olevan joukkueilla hallussa ja stuntitkin hoituivat suht siististi.Olen tosi tyytyväinen joukkueisiin ja odotan innolla että näen Eliten ja Timantit EM-kisoissa sekä odotan tietysti WF ohjelmaa SM-karsinnoissa. Lupaavalta näytti meno kaikilla näin "alkukaudesta".

Kuten alussa sanoinkin tulen tekemään postaukset Naisten ja junioreiden sarjoista Nordic Openista, joten niitä odotellessa...


11 kommenttia:

  1. Set-up overtime tarkoittaa tietääkseni sitä, kun joukkueella on matolle astuessaan 20 sekunttia aikaa laittaa kaikki valmiiksi, jos musiikki ei ala sen 20 sekunnin aikana tulee niistä vähennyksiä, -1 piste/sekuntti.

    "Erityisesti kierrevoltti vetää sanattomaksi", tarkoitat kai kierrevoltit ? Elitellä niitä nimittäin oli kaksi.

    VastaaPoista
  2. Okei kiitos selkeennyksestä mietinkin että liittyy jotenkin aikaan :D

    Ja kyllä tarkoitin kierrevoltteja, mutta pieni kirjoitusvirhe joka on nyt korjattu

    VastaaPoista
  3. voitko tehdä arvostelut myös may madness kisojen joukkueista?

    VastaaPoista
  4. Kyl ainakin yleisössä ties että Elite voittaa, Timanteil oli ihan liikaa pudotuksii, varsinki se loppu oli tosi nolo.
    Enkä tarkota tätä pahalla! Toivon vaan että saavat molemmat siistittyä ohjelmiaan lisää Em:eihin.

    VastaaPoista
  5. ^ samaa mieltä että voittaja oli kyllä aika selkeä:) timanttien ohjelman tason kyllä ymmärtää, kun kisakokoonpanoakin oli muutettu mm:ien jälkeen ja lyhyessä ajassa muokattu ohjelma sääntöihin sopivaksi:)

    VastaaPoista
  6. KAtsotaan jos aikani antaa myöden, todella kova kiire töissä ja matkakin alkaa jo häämöttää.

    Kyllä samaa mieltä! Molemmille paljonpaljon siisteyttä lisää.

    Kyllä voittaja oli selkeä. Ja tason kyllä ymmärtää kun niin vähän aikaa edellisistä kilpailuista, mutta pisteet kuitenkin siitä että lähtivät kisaamaan.

    VastaaPoista
  7. Voitko tehdä Junnuista arvostelun ! :)

    VastaaPoista
  8. "Kärkikaksikon taistelu oli todella kova ja jos olisin paikan päällä ollut katsomassa olisi ollut todella vaikeaa arvioida kumpi oli parempi. Elite suoritti ohjelmansa puhtaammin ja piste-eroakin kertyi 10,33 pistettä.
    Ei WF kuitenkaan jäänyt kuin 3,67 pistettä Timanttien perään. Neljänneksi tullut ruotsalaisjoukkueen Hurricanesin ero WF oli myös pieni vain 2,33 pistettä. Twistersin ero toiseen ruotsin joukkueeseen oli 4,33 pistettä."

    Noi pisteethän kerrotaan vielä kolmella eli esim. Eliten ja Timanttien ero on ollut yli 30 pistettä, Timanttien ja WF:n yli 10 jne.

    VastaaPoista
  9. Junnuista tulossa arvostelua pikapuoliin, toivottavasti.

    Anteeksi en tiennyt että pisteet kerrotaan vielä kolmella, mutta kiitos nyt kuitenkin.

    VastaaPoista
  10. http://www.youtube.com/watch?v=RJ5nsnDpYU4


    Siitä löytyy tigercatsien ohjelma jollei sulla sitä itsellä ole koneella!:) arvosteluja odotellessa:)

    VastaaPoista
  11. Kyllä Youtubesta olen hhyvin ohjelmia löytänyt :)

    VastaaPoista

Cheerleading Fansite toivoo saavansa kommenttia asialliseen sävyyn, kiitos :)