tiistai 8. helmikuuta 2011

SM-tulokset ilman vähennyksiä

SM-kisojen jälkeen ja myös niitä ennen spekuloitiin esim. Demi.fi keskustelupalstalla ja myös minä täällä blogissani siitä kuinka pudotuksien vähennyssääntö on tyhmä. Omasta mielestäni se on kuitenkin ihan hyvä juttu, tosin joukkueet eivät ole ottaneet sitä niin tosissaan kuten viime kisoissa nähtiin. Joukkueilla tuli paljon pudotuksia ja harvoilla ohjelmat olivat täysin puhtaita.

Vähennyssääntö menee siis niin, että yhdestä pudotuksesta lähtee 3p./tuomari eli yhteensä 15p. kokonaispisteistä. Eli jos joukkueen kokonaispisteet ovat 300p. ja heille sattuu yksi pudotus, ovat heidän pisteensä tällöin 285p.

Suomessa käytössä on ns. sijalukujärjestelmä, eli joukkueet laitetaan järjestykseen sijaluvun mukaan eikä pisteiden, mutta kyllä ttuomarit kiinnittävät sijalukuja laittaessaan huomiota myös pisteisiin.

Viime SM-kisoissa Naisten Cheer Sarjassa nähtiin vain 4 täysin puhdasta ohjelmaa ja Junioreilla puhtaita ohjelmia nähtiin myös vain 4. Luulisi että pudotuksien vähennyssääntö saisi valmentajat tekemään ohjelmasta mahdollisimman varman, jottei pudotuksia ja niiden seurauksena vähennyksiä tulisi.

Tässä alla olen laskenut pisteet Naisten ja tyttöjen sarjoista uudestaan, eli ilman vähennyksiä ja laittanut joukkueet sen mukaiseen järjestykseen. Täytyy kuitenkin muistaa että oikeasti joukkueet laitetaan järjestykseen sijalukujen mukaan - eikä suoraan pisteiden.

Oikeat tulokset Cheer Naiset SM 2011

Tulokset ilman vähennyksiä Cheer Naiset SM 2011
Kuten tuloksista huomaa ilman vähennyksiä HAC Elite olisi voittanut, NL olisi ollut vasta 2. ja GS olisi kivunnut pronssille ja FT olisi ollut vasta neljäs. Joukkueiden järjestys olisi muuttunut melkein täysin.

Oikeat tulokset Cheer Tytöt SM 2011


Tulokset ilman vähennyksiä Cheer Tytöt SM 2011
Junioreiden sarjassa ilman vähennyksiä kolmen kärki olisi pysynyt täysin samana. FT olisi kivunnut kaksi sijaa ylemmäksi neljänneksi. Järjestys olisi myös junioreiden sarjassa muuttunut, joskaan ei mitalistien kohdalla.

Ollaan kuitenkin tyytyväisiä oikeisiin tuloksiin. Ihan oikeat joukkueet lähtevät Suomea edustamaan MM-, PM- ja EM-kilpailuihin. Kyllä liitto osaa antaa edustusoikeuden juuri oikeille joukkueille. Vaikkakin itse tässä hieman nyt taas spekuloin SM-tuloksia, toivon että tästä ei nousisi jälleen laajaa kohua. Tämä on vain yksi postaus muiden joukossa.

9 kommenttia:

  1. niin itsestäänselvyyksii.... iha niinku kukaa ei ois jo pohtinu näit.. jotai uutta pliis ja sm oli 2 kuukaut sit jo.. muute miks kirjotat et nl ois ollu VAST 2? mun mielest kyl hopeeki on hyvä sija eikä mikää "vast 2".. taijat olla hacista itse

    VastaaPoista
  2. ehkä maailman surkein postaus ikinä! täysin typerää spekuloida jotain tällasia että "mitä jos" -juttuja. fakta on se, että parhaat joukkueet onnistuivat suorittamaan ohjelmansa mahdollisimman puhtaasti ja siinä se. ne jotka eivät siihen pysty, eivät yksinkertaisesti ansaitse parempaa sijaa. tajuan kyllä pointtisi, mutta tällainen jälkipuinti on ihan uskomattoman naurettavaa. + on myös virheellistä nimettää noita mitenkään tuloksiksi, koska nimenomaan sijapisteet määrittävät tulokset, kuten itse jo ihme kyllä ymmärsitkin. (siksi en tajuakkaan otsikkoa ja kuvatekstejä?)

    yritä keksi parempia postausaiheita, tää oli kyllä ihan pohjanoteeraus! kaikella ystävällisyydellä :)

    VastaaPoista
  3. "- - myös minä täällä blogissani siitä kuinka pudotuksien vähennyssääntö on tyhmä. Omasta mielestäni se on kuitenkin ihan hyvä juttu"
    Hiukkasen ristiriitaista tämä ja kuten aiemmat kommentoijat jo sanoivat niin täysin turha postaus. Ja vaikka kovasti yritätkin olla "puolueeton" seurojen ja joukkueiden kesken, niin kirjoituksistasi paistaa harmittavan selvästi läpi pääkaupunkiseudun ns suosiminen

    VastaaPoista
  4. älä jaksa kuunnella noita yllä olevia, jos ei blogi ole mieleinen voi olla lukematta ! mä ainakin tykkään tästä :)

    VastaaPoista
  5. Juttuna ihan mielenkiintoinen, kummalliseen aikaan vaan postasit tämän; kaksi kuukautta SM-kisojen jälkeen. Ja onhan aihekin aika puhki kulutettu juuri mainitsemallasi demi.fi:n keskustelupalstalla. Uutta ja tuoretta aihetta kehiin vaan!

    VastaaPoista
  6. "Anonyymi kirjoitti...
    älä jaksa kuunnella noita yllä olevia, jos ei blogi ole mieleinen voi olla lukematta ! mä ainakin tykkään tästä :)"

    ai että kritiikkiä ei pitäisi tulla ja siltä pitäisi kokonaan sulkea korvat? kuules, jos tällaista blogia pitää (ja kun blogia ylipäätään kirjoittaa) niin pitäisi ihan mielellään ottaa kommentit vastaan ja kuunnella lukijoitaan. sinustako joka postaukseen pitäisi laittaa "oi tosi hyvä juttu!1! <3<3<3<3" -tyylisiä kommentteja? ei, vaan pointti on se että juttuaiheita kommentoidaan ja kerrotaan mielipide. + toi "jos et tykkää nii älä lue!1!" -juttu on kivikautinen ja maailman typerin juttu. jospa neiti kasvaisi ymmärtämään sen, että mielipiteitä on monia ja ne saa ilmaista :)

    VastaaPoista
  7. musta jotenkin on naurettavaa et kirjotat tätä blogia anonyymisti etkä sitten voi sanoa edes mielipidettäs ääneen vaikka sen selvästi kyllä näkee että sun mielestä eliten ois pitäny voittaa.. ottasit mallia ruotsalaisen cheer blogin kirjoittajasta, voittaa tän blogin mun mielestä satanolla niin postausten laadussa kuin myös runsaudessa, sanoo mielipiteensä ja vielä eianonyyminä

    VastaaPoista
  8. - Itsestäänselvyyksiä ehkä, ja kyllä mielestäni eliten olisi pitänyt voittaa selkeästi parhaimmalla ohjelmalla
    - kiva että et tykännyt ei kaikkien tarvitse, kiitos kommentista
    - hauska kuulla, esitän omia mielipiteitäni miten haluan
    - kiva kuulla että edes yksi tykkää ! kestän kritiikkiä onneksi hyvin mutta harmittaahaan tuollainen vähän
    - tiedän että ajoitus ei ehkä ollut kaikkein paras
    - EHDOTTOMASTI haluan kuulla myös kritiikkiä- kiitos siitä.
    - anonyymisti kirjoitan ja aion kirjoittaa.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi kirjoitti...
    ehkä maailman surkein postaus ikinä! täysin typerää spekuloida jotain tällasia että "mitä jos" -juttuja. fakta on se, että parhaat joukkueet onnistuivat suorittamaan ohjelmansa mahdollisimman puhtaasti ja siinä se. ne jotka eivät siihen pysty, eivät yksinkertaisesti ansaitse parempaa sijaa. tajuan kyllä pointtisi, mutta tällainen jälkipuinti on ihan uskomattoman naurettavaa. + on myös virheellistä nimettää noita mitenkään tuloksiksi, koska nimenomaan sijapisteet määrittävät tulokset, kuten itse jo ihme kyllä ymmärsitkin. (siksi en tajuakkaan otsikkoa ja kuvatekstejä?)

    yritä keksi parempia postausaiheita, tää oli kyllä ihan pohjanoteeraus! kaikella ystävällisyydellä :)

    9.2.2011 0.30.00

    ^ jos whitelighters voitti epäpuhtaalla mutta vaikeammalla ohjelmalla kun junior elite, olis kyllä elitenkin pitänyt voittaa. Ja tosta, että parhaiden joukkoeiden pitäisi se mahdollisimman puhdas saada ja sillä ansaita voitto, niin mikset saman tien kritisoi noita junnujen sijoja ?

    VastaaPoista

Cheerleading Fansite toivoo saavansa kommenttia asialliseen sävyyn, kiitos :)