lauantai 9. heinäkuuta 2011

Nordic Open 2011 All Female top 3


#1 Golden Spirit Angels
Taas aloitus huudolla(näyttää olevan suosittua ja fiksua). Hyvät stuntit valittu alkuun, pientä horjumista ja katsoin että kaksi pudotusta mutta tarkoituksella taisivat tulla aikaisemmin alas. Hienot A’t heittämällä ja vaihdot toiseen. Ihan hyvät pikevoltit, vähän polvet koukkuisia. Todella laiskan näköiset hypyt ja epäsiistejä flikkejä. Akro alkaa parilla arabivoltilla ja kahdella x-out heitolla, joista toinen kyllä jää avonaiseksi keräksi ja toinen on muuten vain epäsiisti. Akrossa muuten paljon voltteja, ainakin 4 s-v! Hienot 360, joista yksi kuitenkin tippuu. Vaihdot stretseihin ja melko siisteillä tuplilla alas. No nyt näyttivät hypyt vähän paremmilta, mutta eivät kuitenkaan täysin vakuuttaneet. Kiva tanssi, mutta olisin kaivannut siihen vauhtia. Hienot neljä potkutuplakierre-heittoa. Ja lisää akroa. Luulin ensimmäisten kaikkien tekevän arabiklikit, mutta osa ei tehnytkään. Paljon voltteja akrossa, hyvä! Pyramidit alkoivat hyvin ja varmasti, mutta toisessa osiossa oli vähän epävarmuutta ja toinen putosikin. Hienot venyvät jouskarit, mutta sitten vaihdot vääntöihin, jotka eivät olleetkaan enää niin hienot, pienoinen pettymys. Kivat volttialastulot. Hyvä ja selkeä lopetus. Kokonaisuus oli hyvä, mutta ihmettelen mihin Enkelien tykitys on hävinnyt?

#2 HAC Enchanted
Hyvä aloitus varmoilla stunteilla. Hienot stretsireisiseisonnat, mutta kuitenkin astumalla. Korkeat voltit vähän eriaikaiset. Tosi laiskat ja epäsiistit hypyt. Hidas tanssinpätkä, nopeampana olisi ollut hienompi. Akrossa muutama arabiklikki. Ja ihmetyttää yrittikö keskellä olevassa heitossa x-out-volttia? Näytti kyllä siltä että kerävoltissa olisi päässyt jalat karkuteille, mutta oli kyllä korkea heitto. Huuto alkaa hyvin ja voimakkaasti. Ei liian nopea eikä liian hidas. Kuviota jäin vähän tarkkailemaan kun näytti siltä että olisi tyttöjä puuttunut, mutta laskujen mukaan 20 tyttöä matolla ja ymmärsin kuvion lopulta :D Kivasti saatu flikit ohjelmaan. Hyvät stuntit valittu huutoon. Stretsi ja väännöt heiluvat hieman, mutta pysyvät kuitenkin. Kaipaisin lisää venyvyyttä ja samanlaisuutta. Hieno tanssi ja olihan siinä vähän jo sitä menoakin. Hyvät pike-hypyt näin lopussa ohjelmaa. Ja lopetus varmoihin pyramideihin, ei toisen puolen heiluminen haitannut. Hyvä kokonaisuus myöskin. Huomaa taitotason eron edelliseen, mutta on kyllä potentiaalinen joukkue ja taitavia yksilöitä.

#3 PCT Flames
Huuto alkoi reippaasti ja saatiin hyvin yleisö mukaan. Valittu hyvät perusstuntit. Vauhdikkaat hypyt ja muutamat flikit. Hieman horjumista skorppareissa joista vaihdot vielä vaakoihin, joista epäsiistit kierteet. Korkeat mutta eriaikaiset kerävoltit. Akrossa arabiflikkejä ja yhdellä näyttää sarja keskeytyvän kaatumiseen. Potkutuplakierre näyttää heittävän vähän selälleen, mutta muuten nopea. Vaihdot pyramidiin jossa astumalla reisiseisonnat joista siistit voltit alas. Kiva tanssi, vähän jää osilta seisoskeluksi. Hypyt vauhdikkaat, mutta osittain epäsiistit. Aika erikoinen valinta naisten sarjassa toukkariheitot, mutta ovat kyllä korkeat. Puolikierteellä ylös ja vaihdot stretseihin. Yksi ryhmä tippuu, muut pysyvät hyvin. Ja taas tuli vähän juniorimainen fiilis, kun puolivälistä heitettiin tuplat. Ja hyvä lopetus varmaan muuriin. Hyvä kokonaisuus, helpompi kuin edellisillä, mutta myös potentiaalisia tyttöjä.

Hyvältä näytti sarjan kärki. Huomasi että Enkelit tekevät vaikeampia juttuja ja ohjelman kokonaisuus näytti paljon erilaisemmalta kuin HAC:n tai PCT:n. Ihmettelen kyllä mihin Enkelimäinen tykitys on jäänyt, sillä ohjelma näytti osittain haparoinnilta ja tytöt olivat erittäin epävarman näköisiä. Kaikista kolmesta ohjelmasta puuttui se jokin svengi. 

Pisteitä kun rupeaa katsomaan niin ei GS nyt niin kaukana muista ollut vain 4,33 pisteen johto ennen HAC:ta. PCT jäi kolme pistettä kakkossijasta.

Nordic Open: Cheer, all-female
Team Name Score (Note)
1 Golden Spirit Angels, Finland 74,33 (Line-over)
2 HAC Enchanted, Finland 70,00 (Overtime)
3 Pyrintö Cheer Team Flames, Finland 67,33
4 Gothenburg Cheer One Wildcats, Sweden 62,67
5 Northern Lights Topaz, Finland 58,00
6 Twisters Cheer Elite, Sweden 57,67 (Line-over)
7 Sbandy Dragons Cheerleaders / SDC Seniors, Finland 40,67 (Dresscode)

7 kommenttia:

  1. minun mielestäni on aika hälyttävää kun HAC:een naisten KAKKOS joukkueella oli noin vähhän piste eroa GS:än edustusjoukkueeseen..
    Hyvä postaus, jaksaisitko tehdä jossain vaiheessa mös EM:eistä top 3 arvostelut ? :)

    VastaaPoista
  2. huhhuh tulipas sieltä negatiivistakin palautetta! mielestäni enkelien ohjelma olisi ollut eritäin hyvä jos pikkuvirheet olisivat jäänee pois..hyvä tytöt:)ei enkelien tykitys mihinkään oo jääny, ne vaan teki tohon helpomman ohjelman jota ne sitten vaikeentaa vuoden smkioja kohti! enchanted oli aivan kärjessä koska ohjelma oli omantasoinen ja pudotuksia ei tullut, pct on mielestäni jälleen kehittynyt huimasti ja oli hieno ohjelma, sellä oli pientä epävarmuutta kuitenkin esimerkiksi akron pyllähdyksessä: olisi varmaankin tullut voltti, mutta epäröi sen sitten.. vai? mielestäni kuitenkin hyviä ohjelmia kaikilla kärjessä, vaikka en kylläkään usko, että näillä ohjelmilla kärkisijoja SM-kisoissa vedettäisiin..

    VastaaPoista
  3. Enkelien taso on mun mielestä noussu! Vähä omaperäsempiä juttuja ku viime kisoissa on ollu. Enchantedilla sama juttu - taso noussu. Tosi kiva että tytöt ylsi toiselle sijalle, se tuo varmasti itsevarmuutta.

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintosta tosiaan toi Enkeleiden ja Enchantedin välinen piste-ero .
    Kisoissa ei edes otettu vähennystä suoraan pudotuksista. Mitenköhän pisteet olisi mennyt jos olisi SM säännöillä kisattu? :-)

    VastaaPoista
  5. Kyllä, hälyyttäväähän sen sinäänsä on. Voin yrittää ehtiä tekemään :)

    Kyllä hyviä ohjelmia oli! HAC:lla ohjelma oli omantasoinen ja PCT on kehittynyt paljon. Täytyy silti sanoa että petyin hieman Enkelien kohdalla, sillä minusta ohjelmasta tosiaan puuttui se jokin.

    Hauskaa miten paljon mielipiteitä tästä Enkelien tasosta on, ja niin saakin olla. Omasta mielestäni kuitenkin taso on hieman laskenut. Ja Enchanted on kehittynyt paljon ja ohjelmassa näkyy itsevarmuutta.

    Kyllä, piste-ero on mielenkiintoinen. Tämä onkin ärsyttävää kun pisteet lasketaan eri tavalla. Voisi hyvin olla samanlainen pisteytys niin SM-,EM- kuin PM-kilpailuissa.

    VastaaPoista
  6. mitä tuo dresscode tarkoittaa sdc;eellä ? (:

    VastaaPoista

Cheerleading Fansite toivoo saavansa kommenttia asialliseen sävyyn, kiitos :)