tiistai 4. tammikuuta 2011

Arvostelussa Cheer Juniorit

Tässä siis arvostelut junioreiden cheer sarjasta SM-kisoissa 2011.

tulokset

©jassmy

1# GS Whitelighters
Todella korkeat ja siistit hypyt, todella hieno ja varma jenkkimäinen alku tansseineen ja akroineen. Siistit vaihdot skorppareihin ja vaihdot vaakoihin, hieman yksi ryhmä horjui. Siistit kierrealastulot. Siistit ja korkeat x-kierreheitot. Siistit x-heitot ennen pyramidia. Pyramidi ihan hieno, mutta todella epäsiisti ja varsinkin toisen puolen epäonnistuminen pistää silmään pahasti. Siistit tuplakierteet ja siistit hypyt. Hienoa, melkein koko joukkueen flikit! Siistit ja korkeat hypyt myös huudon alussa. Siisti ja kiva huuto, siistit ja varmat perusstuntit. Todella paljon akroa, melkein koko joukkue heittää jotakin, upeaa WL!  Siistit viisi pike-x-heittoa. Helppo ja perus pyramidi, taas toinen puoli heiluu ja on epävarman näköinen. Vähän heiluvat kaikki stretsit ja yksi tulee jopa muita aikaisemmin alas ja loputkin hieman eriaikaiset, hienot volttialastulot. Siisti ja tiukka tanssi, kuitenkin kaipaisin siihen vähän nopeutta lisää. Siisti ja varma lopetus!

©jassmy


2# HAC Jr. Elite
Hieno aloitus ja todella siisti ja korkea tuo takana oleva potkukierre. Todella hienot ja siistit volttipyramidit. Siisti pyramidi josta hienot volttialastulot. Hyvät hypyt, vain osan joukkueen tekemät flikit. Aika paljon juoksevaa akroa, mutta takana seisoo kuitenkin kahdeksan tyttöä jotka eivät tee akroa. Siistit viisi pike-x-heittoa. Hienot skorppari vaihdot vääntöihin joista vielä vaihdot vaakoihin. Hieman horjumista muutamissa ryhmissä. Todella hieno huuto ja pidän todella paljon kylttikohdasta! Todella epäsiistit kolme tuplakierrettä. Hieno ja siisti tanssi, hieno tuo kahden tytön oma osio. Siistit stretsit ja vaihdot jouskareihin. Hieman epäsiistit kierteet kuitenkin jouskareista. Siisti ja varma lopetus. 

©jassmy


3# NL Pearls
Siisti ja hyvä aloitus huudolla. Todella korkeat hypyt huudon alussa ja siistit tuplakierteet. Siistit heitot, jokseenkin en saanut selvää olivatko ne toukkari- kierteet?  Siisti akron aloitus, todella paljon akroa ja paljon voltteja. Hieno ja korkea heitto takana. Siistit vaihdot pyramidissa ja todella hienot voltit jotka näyttivät ihan x-outeilta. Hienot stretsit joista vaihdot jouskareihin, harmittava yhden ryhmän epäonnistuminen. Hienot alastulot. Korkeat hypyt, mutta hieman hassua kun vasemmassa etukulmassa neljä tyttöä hyppäsivät eri aikaan, taisivat olla väärissä laskuissa. Hienoa, melkein koko joukkueen flikit, kuitenkin seitsemän tyttöä ei tee. Siistit ja hienot skorpparit ja vaihdot vääntöihin sekä siistit kierteet. Hieman matalat viisi potkukierrettä. Hieno ja siisti tanssi. Siisti lopetus varmaan pyramidiin.

©jassmy


4# GS Saints
Siisti ja hieno aloitus tiukoilla ja siisteillä hypyillä. Siisti ja helppo pyramidi. Todella vähän akroa jos vertaa kärkikolmikkoon. Neljä hieman epäsiistiä toukkariheittoa. Siistit vaa’at joista kuitenkin epäsiistit kierteet. Siisti huuto, kiva kun paljon rekvisiittaa. Huudon aikana tapahtuvat kierteet epäsiistejä, muuten stuntit ja liikkeet. siistejä ja varman näköisiä. siistit pike heitot. Hieman epäsiistit neljä stretsiä ja vaihdot vääntöihin, hienot alastulot. Siisti mutta hidas tanssi. Enkä kyllä olisi tanssiin tunkenut vain kolmea epäsiistiä flikkiä. Siisti pyramidi ennen loppua, hieno ja varma lopetus. Kiva nähdä A2/B-joukkue näin hyvällä sijalla!

©jassmy


5# NL Crystals
Siisti aloitus varmannäköisellä pyramidilla. Siistit kierteet alas, mutta keskiryhmällä todella epäsiisti tuplakierre. Siistit viisi stretsiä, mutta suorat heitot alas? Ja mikä tuo jatko oikein oli? Siistit hypyt. Huomattavasti enemmän akroa kuin Saintseilla. Siisti huuto ja tiukat liikkeet ja stuntit. Vain 6 flikkiä, mutta enemmän kuin edellisillä. Todella epäsiistit basketit. Siisti ja hieno tanssi, epäsiistit hypyt tanssin lopussa. Neljä epäsiistiä vääntöä joista vaihdot epäsiisteihin vaakoihin. Siisti ja varmannäköinen lopetus. Hienoa nähdä A2/B-joukkue näin korkealla sijalla.

©jassmy


6# FT Wild Sparkles
Siisti ja hieno aloitus, todella korkea pike-x-heitto. Hienot paikaltaan voltit. Todella paljon akroa, melkein kaikki heittävät jotain, hienoa!  Siistit hypyt, melkein koko joukkueen flikit. Vain viisi tyttöä ei tee flikkiä. Hienot 360 libertyt, joista jouskarit. Yhden ryhmän horjuminen todella epäsiistiä. Vaihdot vaakoihin, joissa muutamat ryhmistä heiluvat. Yhden nostajan kaatumisen takia vain neljä ryhmää heittivät toukkarit, jotka olivat hieman epäsiistit. Siisti ja kiva huuto, perusstuntit siistejä. Kivat nuo kaksi megafonia. Hieno ja varmannäköinen vaikea pyramidiyhdistelmä. Hienot alastulot cupieista, mutta yksi nousijoista putosi maahan saakka? Hieno ja nopea tanssi! Epäsiistit x-kierreheitot. Siistit neljä skorpparia ja siistit tuplakierteet. Taas hienoa nopea tanssinpätkä. Korkeat ja siistit potkukierteet ja volttipyramidi, ennen siistiä ja varmaa lopetusta.

©jassmy


7# DT Tiger Cats
Todella hieno aloitus huudolla. Mukavan kuuloinen ja todella kiva huuto suomeksi. Todella epäsiistit hypyt. Vain osa joukkueesta heittää flikkejä. Siistit stretsit ja kierteet. Harmittava yhden ryhmän tiputus. Korkeat toukkariheitot. Siisti pyramidi yhdistelmä, hieman hassut nuo pyramidin jouskarit. Vähän akroa verrattuna kärkikolmikkoon.  Epäsiistit ja matalat neljä pikeheittoa. Vain neljä vääntöä joista vaihdot vaakoihin ja kierteet alas. Siisti ja varmannäköinen pyramidi. Epäsiistit hypyt, mutta hieno ja siisti tanssi. Hieno lopetus kun keskellä yksi nosto ja kaikki muut makaavat maassa.

©jassmy


8# WCV Iron
Siisti ja varma aloitus huudolla, tiukat liikkeet ja siistit nostot. Kuulosti että tytöt olisivat huutaneet sinisen blyy eikä blue. Siistit ja korkeat hypyt. Hienot viisi stretsiä ja kierteet. Viisi hieman epäsiistiä toukkariheittoa. Hieno mutta vähän epävarmannäköinen pyramidi yhdistelmä. Hieno tanssinpätkä ennen akroa, paljon akroa, mutta kuitenkin vain osa seisoo reunalla. Hieno ja siisti sekä nopea tanssi. Siistit väännöt ja vaihdot cupieihin sekä hienot alastulot. Yhden ryhmän epäonnistuminen ja putoaminen maahan. Siistit skorpat, yhden ryhmän epäonnistuminen taas. Huomasin että vain neljä ryhmää väännöissä ja skorpissa? Hieno lopetus varman näköiseen pyramidiin.

©jassmy


9# TCS Smash Tigers
Hyvä aloitus varmalla huudolla, korkeat hypyt, mutta vain seitsemän flikkiä. Kivan näköistä kun paljon rekvisiittaa. Hienot 360 libertyt, mutta harmittava yhden epäonnistuminen. Siistit tuplat. Siistit ja korkeat potkukierteet. Siistit stretsit ja alastulot sekä väännöt viidellä ryhmällä. Hassu yhden nostajan kaatuminen väännön kierteessä. Matalat pike-x-heitot ennen pyramidia, joka on siisti ja varman näköinen. Taas siistit korkeat hypyt. Huomattavan vähän akroa, ja huomaa kun samat tytöt heittävät sitä moneen kertaan. Siistit skorpparit ja vaihdot vaakoihin sekä kierteet. Harmittava pudotus yhdellä ryhmällä. Siisti ja hieno tanssi. Hieno ja varmannäköinen lopetus.

©jassmy


#10 Jaguars Jupiter
Siisti aloitus paljolla akrolla. Siisti pyramidiyhdistelmä ja siistit tuplakierteet. Siistit ja korkeat hypyt. Siisti libertyvaihdot ja stretsit sekä kierteet niistä sekä vaa’at. Nämä kaikki tehdään kuitenkin vain neljällä ryhmällä. Hyvä ja hieno huuto, tiukat ja siistit liikkeet sekä stuntit. Hienot viisi stretsiä joista yksi hieman horjuva eikä tee kierrettä. Taas yksi nostajista kaatuu alastulossa. ( Oliko tämä jo kolmas vai neljäs joukkue?) Siisti ja tiukka tanssi, kuitenkin hieman hidas. Paljon flikkejä. Korkeat ja siistit x-kierreheitot. Siistit jouskarit. Hieno lopetus.

©jassmy


#11 Crocodiles Babacos
Hyvä aloitus huudolla. Hauska tuo alun megafoni huuto, huusiko hän kukkuu ? Huudon aikana olevissa hypyissä hieman eriaikaisuutta. Siistit flikit, todella korkea toukkaribasketti takana. Hienot voltit. Aika paljon akroa, mutta taas kuitenkin suuri osa vain seisoo reunalla. Siisti ja varman näköinen pyramidiyhdistelmä. Siistit skorpparit ja vaihdot vaakoihin. Kierteissä kaksi ryhmää kiertävät aikaisemmin kuin kolme muuta? Siisti ja kiva tanssi. Aika kauan pysytään stretseissä, jolloin huomaa että ne ovat vähän epävarmat, muutamat ryhmistä heiluvat. Siisti ja korkeat potkukierteet, mutta vain kolmella ryhmällä? Hieno lopetus pyramidiin, kuitenkin pyramidin alkuosa siistiä ja varmaa, mutta lopussa hieman horjumista.

©jassmy


#12 FT Surprise
Siisti aloitus hypyillä ja akrolla. Korkeat ja siisti pikeheitot. Siistit neljä skorpparia ja vaihdot vääntöihin, hieman muutama ryhmä horjuu. Siisti ja hieno pyramidiyhdistelmä. Huuto hyvä ja varma. Siistit liikkeet ja stuntit. Todella vähän akroa. Todella epäsiistit viisi stretsit ja alastulot vielä epäsiistimmät. Siisti pyramidiyhdistelmä, mutta helppo. Siistit toukkariheitot. Epäsiistit hypyt ja tanssi siisti mutta epätiukka ja ei kauhean nopea. Hieno lopetus.

©jassmy


#13 Spirit Shakin Blizzard
Kiva mutta epävarman näköinen aloitus. Yksi nousijoista putoaa jopa maahan asti. Siistit viisi toukkaribaskettia. Todella epävarmannäköiset vaa’at ja kierteet. Epäsiistit hypyt ja flikit joita yhdeksän. Akroa aika vähän verrattuna joihinkin joukkueisiin. Todella kiva huuto, tiukat ja siistit nostot ja liikkeet. Varman näköistä. Erittäin epäsiistit tuplakierteet. Hieno mutta helppo pyramidiyhdistelmä. Korkeat pikeheitot, epäsiistit vaa’at ja alastulot, myös todella epäsiistit väännöt ja alastulot. Tanssi hieno ja siisti, kuitenkin vähän epätiukka. Hieno lopetus varman näköiseen pyramidiin.

©jassmy


#14 Jaguars Saturnus
Siisti ja varman näköinen aloitus volteilla ja pyramidilla, joka kuitenkin on hieman helppo. Korkeat x-heitot. Hieman epäsiistit hypyt. Siistit libertyt ja vaihdot vaakoihin. Yhden ryhmän harmittava putoaminen ja toisen ryhmän heilunta perus libertyssä. Hieno pyramidiyhdistelmä. Kiva ja hyvä huuto. Perusstuntit ja tiukat liikkeet siistejä. Hieno ja tiukka tanssi, kuitenkin hieman hidas. Akrossa nähdään vain kolmen heittävän jotain vaikeampaa. Selvästi akroa heikkoutena tällä joukkueella. Korkea heitto takana. Hieno ja varma lopetus. 


Yleisesti junioreiden sarjasta haluan sanoa että huima taso oli jälleen. Suurin osa joukkueista tekee ihan samoja juttuja ja yhtä vaikeita ohjelmia nähdään useammilta. Suurimpana erottavana tekijänä on tiukkuus, akro ja yleinen siisteys. Itse omasta mielestäni Jr. Eliten olisi kuulunut voittaa, he tekivät hienon puhtaan suorituksen ja olisivat ansainneet kulla. Yhtään WL:än ohjelmaa väheksymättä kuitenkaan, mutta heille tuli muutamia virheitä ja näin ollen eivät mielestäni kultaa olisi ansainneet. Hyvänä kolmosena tuli NL Pearls, jolla oli myös todella hieno ohjelma kasassa. Tämä kolmikko on kyllä aivan huippu, he eroavat kyllä vielä hitusen muista.

Hienoa nähdä kärjessä myös A2/B-joukkueita, tosin huomattavasti helpommilla ohjelmilla kuin joillakin muilla joukkueilla. Kaipa se siisteys ja puhtaus taisi nämä sijat ratkaista. Itse olisin korkeammille sijoille nostanut FT Wils Sparklesin joilla oli erittäin hieno ja vaikea ohjelma, samaten TCS Tigers olisi ansainnut korkeamman sijan sekä WCV Iron. Näillä kolmella joukkueella oli todella hienot ja vaativat ohjelmat, joihin ikävästi mahtui myös virheitä. No ensi vuonna sitten vain vielä varmemmilla ohjelmilla mukaan niin eiköhän korkeammat sijat saada.

Videot nähtävissä jokaisesta joukkueesta Youtubessa, olen tehnyt soittolistan : http://www.youtube.com/view_play_list?p=4F4607D96978FD3E

16 kommenttia:

  1. toi jasmyn blogin linkki ei toimi? mut toi on kyl oikee osote :o voisiks korjata asian? :)

    VastaaPoista
  2. onko sulla työn alla sekajunnujen arvostelua? ois kiva nähdä (:

    VastaaPoista
  3. tietääkseni noi ws:sän heitot ovat 911-nimiset, eivät x-kierteet. tarkotuksena siis on tehdä ilmassa ikäänkuin vaaka ja siitä kierre :)

    VastaaPoista
  4. Tossa on linkki suoraan tohon SM-kisakuva postaukseen > http://jasssmy.blogspot.com/2010/12/cheerleadingin-sm-kisat-jassmy.html (---:

    VastaaPoista
  5. - Korjasin tuon jasmyn linkin :)
    - Pistää oikein miettimään mihin olen mahtanut sekajunnujen arvostelun pistää, kun mielestäni sen olen ainakin kirjoittanut, voi olla että olen ajastanut sen ja siinä on ollut jotain häslinkiä. Yritän etsiä ja jos en löydä niin kirjoitan uuden mahdollisimman pian :)
    - Asia selvä, itse en oikein saanut heitoista selvää kun vähän epäselvän näköiset, mutta hyvä nyt niin tiedän jatkossa.
    - Kiitos jasmy !Vaihdoin tuon linkin tuonne !

    VastaaPoista
  6. Olisit mieluummin arvostellut kunnolla tyyliin; "mielestäni oli outoa.. tuo oli hieno kohta koska.." tiedän sen olevan työlästä, mutta palkitsee lukijaa enemmän kuin pelkkä ohjelmasta "kertominen".

    VastaaPoista
  7. tuossa ironeiden arvostelussa kirjotit että "he huusi blyy eikä blue" niin olen asunut koko ikäni englannissa vasta pari vuottta suomessa niin kyllä minä olen sitä mieltä että sana blue lausutaan "blyy mutta yyt ovat yyn ja uun sekoitus jolle ei ole oikeeaa kirjainta. Parempi on huutaa "blyy" kuin "blue" tai "bluu"

    VastaaPoista
  8. Anonyymi - Tiedän että sellaista tekstiä olisi mukavampi lukea, mutta se on todella työlästä, kyllä top 3 voisin niin kirjoittaa mutta kaikista joukkueista - en todellakaan.

    Anonyymi - Siis mielestäni blue kuuluu lausua sellaisena vähän kuin sanoit y:n ja u:n välimuotona, ei suoraan y:nä eikä suoraan u:na. Mielestäni Ironit huusivat sen kuitenkin enemmän y:nä !

    VastaaPoista
  9. oon samaa mieltä anonyymin kanssa, nämä arvostelut eivät kauheasti tuoneet mitään uutta mielipidettä ohjelmiin. Varsinkaan kun sana "siisti" löytyi varmaan jokaisen joukkueen kohalta varmaan 5 krt. Varsinkin kun kaikki jutuista eivät edes olleet siistejä :D

    VastaaPoista
  10. Eikö mielestäsi Jupiterin & Babacosien olisi kuulunut olla paremmalla sijalla? Minusta ehdottomasti ! Ja mielestäni DTC Tiger catsit olivat sijoittuneet liian korkealle sijalle.

    VastaaPoista
  11. Huomasin saman itse, yritän parantua tässä ja arvostella ohjelmia perusteellisemmin!Otan neuvosta vaarin :-)

    Kyllä nämäkin joukkueet olisivat hieman korkeammalle voineet sijoittua. Itse kuitenkin olen sitä mieltä että muut olivat hieman parempia kuin nämä kaksi.

    VastaaPoista
  12. Kuvat ihan OK. Kuvien perusteella näytti valaistus kilpailussa olevan ala-arvoinen, kentän reunoilla varjoisat kohdat, kentän etureunassa olevat ovat aivan varjossa.
    Mielenkiintoista oli huomata että ennen kilpailuja järjestäjien yhteystietoja ei löytynyt scl:n eikä järjestävän seuran sivuilta. Eipä tarvinnut lähteä kuvaamaan kun ei voinut mistää kysyä saako siellä kuvata.

    VastaaPoista
  13. Minun mielestäni DTC tiger cats ansaitsivat paikkansa koska heillä oli jotain omaa ja ainutlaatuista ohjelmassa, esim Tiger catsit olivat ainoat jotka huusivat omalla kielellä(suomi) ja suomeksi huutaminen minun mielestäni kuullosti selvemmältä, ja en ole itse ennen nähnyt jouskari pyrtsiä suomessa, myönnän että se oli vähän epäsiisti mutta luulen että tytöt olisivat pystyneet parempaan, ja uskon että kaikki muutkin joukkueet olisivat. Minun mielestäni Babacos ja Jupiterin pitäisi olla vähän paremmalla sijalla... Mutta tuo on vain minun mielipiteeni :)

    VastaaPoista
  14. Ice - Oho en olekkaan huomannut kommenttiasi mutta aika hassua että yhteystietoja ei löytynyt mistään !

    Ano - Kiva kuulla omia mielipiteitä :)

    VastaaPoista
  15. wild sparklesien "x-kierteet" eivät olleet x-kierteet !

    VastaaPoista
  16. Kyllä tiedän, mutta enemmänkin näyttivät x-kierteiltä.

    VastaaPoista

Cheerleading Fansite toivoo saavansa kommenttia asialliseen sävyyn, kiitos :)